Ik loop een beetje achter met het lezen van mijn feeds en dus zag ik pas vandaag het artikel van Lorelle VanFossen op de Blog Herald met de titel Cleaning Up Old Posts, The Gateway to Your Blog.

Als je al een aantal jaren blogt dan zijn de oudere post wellicht gedateerd. Dat is niet erg, maar je kan er wel iets aan doen. Tenslotte vinden geinteresseerden deze posts via de zoekmachines en hebben ook zij behoefte aan informatie die up-to-date is.

Ik moet eerlijk zijn, ik kijk bijna nooit bij mijn oude posts. Soms zoek ik iets en blader ik er door. Maar daar laat ik het dan bij. VanFossen pleit ervoor dat je de oude posts bekijkt, herschrijft en links aanpast (als dat nodig mocht blijken te zijn). Of zoals VanFossen het schrijft:

  • What it says.
  • How it says it.
  • If it still says what I want it to say.
  • Is it offering good links to other resources on my blog?
  • Are the outgoing links still valid?
  • What can I do to make it even better?

Vervolgens geeft VanFossen haar stappenplan weer. En ik moet zeggen, zij gaat er zeer serieus mee aan de slag. Ik niet, ik heb daar echt geen tijd voor (alhoewel, misschien moet ik er tijd voor maken). Wellicht een klus voor de eerstkomende vakantie, maar aan de andere kant, misschien ook niet.

Meer info en met dank aan: Blog Herald