1,000,000 handtekeningen

Ik hoop echt dat het lukt, 1.000.000 handtekeningen bij elkaar krijgen in 1 maand. En dit alles in een poging om de DOPA-act tegen te houden. Ook mensen van buiten de Verenigde Staten mogen tekenen. 1.000.000 dat moet toch lukken! (ook al zijn het er nu nog niet veel meer dan 3,230 en de sluitingsdatum is 4 september)

Met dank aan: Save Your Space

9 thoughts on “1,000,000 handtekeningen”

  1. Ik weet het niet.
    DOPA gaat helemaal niet over het beschermen van kinderen (die hebben statistisch veel meer te vrezen van ouders dan online-engerds), maar om informatie-isolationisme. Als ik me daar als buitenlander in meng, geef ik dan de isolationisten nou juist geen gelijk? Dilemma 🙄

  2. @ Elke,

    ik heb even moeten zoeken naar het woord informatie-isolationisme want weet niet zeker wat het is. Ik kan me er wel iets bij voorstellen maar begrijp dan nog niet hoe jij dit dan ziet in combinatie met DOPA en inmenging van het buitenland in deze. Misschien kun je iets meer uitleggen waarom jij het een dilemma vindt.

    Moqub

  3. Ik verzin ook maar wat, hoor.
    Maar de VS hebben zo af en toe het gevoel dat het buitenland alleen maar last met zich meebrengt. Weet je nog van de geschiedenisles dat ze lang moesten nadenken of ze wel mee wilden doen aan de Europese oorlogen? Volgens mij zitten ze nou weer in zo’n periode. Buitenland is lastig (war on drugs) en gevaarlijk (war on terrorism) en eng (war on Irak). Dus: ‘Zorg dat je onzichtbaar bent op internet. Geef geen informatie.’
    De regering die er zit, hebben ze zelf gewild. Dopa wordt voorgesteld door iemand met een enorme aanhang. Moet ik over hun keuze “BOEH” roepen? En hoe denken ze over het enge buitenland als we “Boeh” roepen?
    Ik zit daar zo over te twijfelen.

  4. @ Elke,

    verzinnen is nooit slecht en ik ben blij dat je een en ander verduidelijkt hebt. Ik snap je dilemma. Maar met het dichtzetten van de informatie dan zou je denken dat het richting Chinese praktijken gaat, de overheid die bepaalt wat de bewoners mogen zien. Dit zou opgaan als de VS alle buitenlandse sites dicht zet maar in dit geval gaat het alleen om communitysites als MySpace, Blogger, etc. En dan ook nog vanuit de bibliotheek of school. Vanaf huis mogen gebruikers er – voor zover ik weet – gewoon bij. In feite zorgt de overheid er alleen maar voor dat op school kinderen/studenten/jongeren niet online gaan. Maar helemaal dicht zetten doen zij dus niet. En dat is vreemd. Waarom dan niet helemaal verbieden?

    M.

  5. Gecontroleerde informatie in de VS, ik geloof daar wel in. Maar je hebt gelijk: in dit geval gaat het voornamelijk erom de uitgaande stroom in te dammen. Zou het te maken hebben met die acties, waarbij jongeren de school uit liepen om te demonstreren? Die waren voorbereid in social software als MySpace.

  6. @ Elke,

    ik heb geen idee, kan me voorstellen dat zo’n actie voor onrust kan zorgen. Maar als MySpace er niet is, is sms er wel om groepen bij elkaar te krijgen 😀

    Ik heb meer met wat er op veel Amerikaanse blogs wordt geschreven: leer jongeren omgaan met social software in plaats van het te verbieden!

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com