9th European Conference on Research and Advanced Technology for Digital Libraries

Van 18 tot en met 23 september wordt in Wenen het 9th European Conference on Research and Advanced Technology for Digital Libraries (ECDL 2005) gehouden. Aan mij werd gevraagd of ik wilde kijken of het interessant genoeg is om er naartoe te gaan.

Het programma is indrukwekkend. Het symposium begint op zondag met vijf verschillende tutorials met onderwerpen als Digitale Library Services, Thesauri & Onthologies, Building Digital Library Collections en Practical Digital Library Interoperability Standards. Op maandag is er dan de eerste keynote (over persoonlijke digitale bibliotheken) en een vijftal sessies. Op dinsdag een andere keynote (met als onderwerp Promises & Challenges of Next Generation Digital Library Architectures) en ook weer sessies en op woensdag gaan de sessies door gevolgd door een workshop. Donderdag en vrijdag zijn er dan ook workshops. Een overvol programma met veel interessante elementen, tenminste als ik het zo lees lijkt het meer dan oke om hier heen te gaan. En dan is het ook nog in Wenen, een stad die al jaren op mijn verlanglijstje staat.Meer informatie over dit symposium is te vinden op www.ecdl2005.org.

ECDL 2005 is the 9th conference in the series of European Digital Library conferences. ECDL has become the major European conference on digital libraries, and associated technical, practical, and social issues, bringing together researchers, developers, content providers and users in the field. ECDL 2005 is jointly organized by the Vienna University of Technology (VUT), the Austrian National Library (?NB), and the Austrian Computer Society (OCG).

2 thoughts on “9th European Conference on Research and Advanced Technology for Digital Libraries”

  1. @ Jantiene,

    dus jij bent daar geweest, ook 5 dagen lang of ben je korter gebleven? Neem aan dat je dit keer niet gaat of misschien wel en zien we elkaar daar 🙂

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com