Amsterdam wereldboekenstad

Van 23 april 2008 tot en met 22 april 2009 is Amsterdam Wereldboekenstad. Amsterdam is al sinds de Gouden Eeuw een wereldboekenstad en opende vanaf die tijd haar poorten voor schrijvers op de vlucht voor onderdrukking. Door de toekenning van Wereldboekenstad door de UNESCO krijgt Amsterdam een unieke kans om haar reputatie als vrijplaats voor het woord op de kaart te zetten.

De missie van Amsterdam Wereldboekenstad is als volgt (en op de website terug te lezen):

Amsterdam Wereldboekenstad wil de dialoog aangaan en aanjagen rond de vrijheid van uiting. Dit doet zij door het thema Open Boek als leidraad te nemen. Dit thema sluit aan bij het karakter van (boeken)stad Amsterdam, verbindt het boek met de maatschappelijke actualiteit in binnen- en buitenland en biedt natuurlijk ook ruimte aan verdieping op het gebied van branche-specifieke onderwerpen als auteursrecht, zelfcensuur en digitalisering.

Door middel van verschillende activiteiten worden verschillende doelgroepen aangesproken om mee te doen. Met op 21 april onder andere in de Openbare Bibliotheek Amsterdam een internationaal symposium over auteursrecht en de tentoonstelling reclame uit de boekenwereld bij de UB van de UvA (bijzondere collecties) . De agenda voor het komende jaar is indrukwekkend en gelukkig door middel van een rss-feed te volgen, net als het nieuws en de opiniepagina.

Heb je op 18 mei nog niets te doen, bezoek dan de grootste boekenmarkt, met maar liefst 1000 kramen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com