Ben benieuwd of dit werkt

Volgende week maandag (20 november) geef ik een presentatie over weblogs tijdens het symposium Marketing en kunstbibliotheken : inhoud of verpakking? georganiseerd door OKBN en OKBV. Mijn blognaam wordt genoemd in het programma dus ik verwacht dat de mensen die naar dit symposium gaan wel even een kijkje op mijn blog nemen.

De presentatie is zo goed als af en zal vanaf 20 november via Slideshare beschikbaar worden gesteld. Maar ik wil graag een test doen. Ik ben heel erg benieuwd wie er allemaal naar dit symposium gaan en wat zij van mijn presentatie verwachten. Dus ben jij er bij de 20e en heb je vragen/ideeen/suggesties of wil je gewoon vertellen dat jij er ook bij bent laat dan een commentaar achter. Ik zal deze tijdens mijn presentatie bespreken.

21 thoughts on “Ben benieuwd of dit werkt”

 1. Dag Moqub,

  Leuk experiment. Ik ben echter bang dat de response je tegen gaat vallen. Kennisnemen van blogs is een. Participeren door middel van commentaar is twee (10% max) zelf gaan bloggen is nog minder.
  Ik kom er meetal niet aan toe, maar eigenlijk zou je cursissten in training het gewoon moeten laten oefenen om commentaat te geven.
  Het blijkt best wel eg, om je te registreren voordat je wat mag schrijven, daarna nog een veligheidscheck. Dat blijken al met al veel stapjes te zijn.
  Ik hou je experiment wel in het oog natuurlijk.

 2. @ WoW!ter,

  ik denk ook dat het tegen gaat vallen maar wilde niet direct al te negatief zijn. Dus vandaar het experiment. Ik hoop dat de mensen die die dag komen een comment achter durven te laten, alleen al omdat zij dan bij naam genoemd worden in mijn presentatie 🙂

  M.

 3. Beste Moqub,

  Zag pas vanmorgen je oproep. Dus ik meld me maar meteen. Als mede-organisator is het leuk om te horen dat je presentatie al ‘zo goed als af is’ 🙂
  Vind je het goed dat ik je oproep op de discussielijsten van respectievelijk OKBN en OKBV meld? Misschien dat er via dat ezelsbruggetje wat extra mensen overhaald kunnen worden om hier iets te posten. Groet!

 4. Goedemiddag,
  Via Saskia het Vlaams-Brabantse landsgedeelte in België bereikt. Het programma van maandag ziet er goed uit.
  Prettig weekend en mvg,
  Marleen Smets

 5. Wees gegroet,
  Maandag kom ik naar jullie toe en kan het gesprek zeker levend verder gezet worden.
  Op deze manier kennismaken is voor mij volstrekt nieuw. Maar als Saskia het vraagt…
  Misschien wil ik toch zeggen dat het … helemaal niet over boeken gaat … in het leven.
  Green Canoe

  If I were sitting in a green canoe on a hot morning
  having drifted gently into an odorous swamp, alone
  with the speckled gross density of yellow-green slime
  all around me and the sun on my head
  I might then say
  “It’s not about books”
  aloud to the plants and the muck and a swimming frog
  “It’s not about books”
  with the sun on my head and shoulders and the world
  odorous and its oeuvre oozing and green
  and my saying so then might be very beautiful –

  but no one would hear it –
  no one would keep it –
  my voice washing instantly into lost molecules in the
  warm air over the swamp –
  I could speak again “It’s finally not
  about books” but still no one hearing it
  and less beautiful now,

  my hand tightening cautiously on the paddle

  ***
  Mark Halliday

  Benn
  Bibliotheek Kunstwetenschappen
  Universiteit Gent

 6. Moqub,

  Ik vind het altijd heerlijk om blogs te lezen… en er af toe op te reageren. (oa de gastblogs van auteurs op villa Kabelbont) Ja, ik ben er maandag ook bij en kijk zeker uit naar je “voordracht”.
  Tot dan en prettig weekend !

 7. Beste Moqub, ik ben zelf geen kunstbibliothecaris maar volg(de) hen wel een beetje. Ik vrees dat het enthousiasme niet zo groot zal zijn. Mensen zijn nogal sceptisch alles het over blogs gaat. In onze (biomedische) bibliotheek zijn we een nieuwsblog begonnen (enkele maanden oud) gericht aan bibliotheekbezoekers en gebruikers. Alle personeelsleden kunnen participeren. Ik heb de nodige uitleg en instructies gegeven. Het zal hetzelfde zijn als komende maandag bij jou: bij veel bibliothecarissen zijn weblogs en rss nog grote grote gaten in hun kennis. Actieve deelname tijdens de presentatie, zoals Wowter voorstelt, lijkt me een goed idee maar waarschijnlijk moeilijk haalbaar. Geef ook zeker voorbeelden van wat je allemaal met rss kan doen (en waar je ze allemaal kan halen: databanken, catalogi, inhoudstafels, nieuws, vakgenoten). Wij zullen ons hier bijvoorbeeld in toekomst eens serieus moeten bezighouden met het aanleren van current awareness via rss aan onderzoekers. Voor velen is web2.0 nog altijd een ware ontdekking (en ‘geen tijd’ om het te ontdekken is een veelgehoorde klacht). Hopelijk kan je de kunstbibliothecarissen maandag wat enthousiasmeren. Veel succes maandag!

 8. @ Marleen, Benn, Hilde en Jensjeppe,

  dank voor de reacties! Leuk om alvast kennis te maken met de mensen in de zaal. Zijn er nog vragen die jullie mij willen stellen? Dan kan dat nu en verwerk ik dat in de presentatie.

  Jensjeppe – goed tip van de rss feeds! Dank je daarvoor. Ik gebruik ze niet om databanken in de gaten te houden maar voor bibliotheekmedewerkers is dit wel een goede manier om heel snel door heel veel informatie te browsen.

  Tot maandag!, M.

 9. Blogs zijn, denk ik, een verschrikkelijk leuke en goede manier om met je gebruikers te communiceren. Ik houd nu een blog bij met de aanwinsten van de bibliotheek. Je kunt dan gemakkelijk interessante verhalen schrijven om mensen uit te nodigen de boeken te komen lezen.

  Helaas kan ik het alleen nog testen bij de medewerkers van ons museum. Hopelijk volgend jaar groen licht van het management voor een openbaar blog op onze website.

  RSS is geweldig. Zo veel handiger dan al die losse emails, heb ik ontdekt. Toepassingen voor mijn gebruikers moet ik nog bedenken…

  Tot maandag! Leuk jou en alle deelnemers dan te zien.

  Jantiene

 10. Beste Moqub, helaas kan ik er maandag niet bij zijn. En dat vind ik nu dubbel spijtig. Weblogs, rss, web2.0, mij zal je niet moeten enthousiasmeren (cfr. Jensjeppe) alleen is mijn kennis nog té gering om er gebruik van te maken. Succes maandag en ik hoop een neerslag van je presentatie te kunnen lezen na de studiedag.
  Vriendelijke groet, Marc

 11. Ik ben een onbeschreven (herfst)blad (mooie foto!) op het gebied van weblogs, rss, trackback en wat dies meer zij. Dat blad wordt dus hopelijk mooi gevuld a.s. maandag. Tot dan en succes met de lezing!

 12. Koudwatervrees, noem het zo maar, Web 2.0, rss, blogs… and de zijlijn heb ik er van gehoord, maar me erin storten…. dat lijkt van een andere orde.
  Het doet me deugd er, als kunstbibliothecaris die bezig is haar bibliotheek- en documentatieafdeling op een hoger plan te tillen 😕 , maandag meer over te horen zodat ik wellicht vol enthousiasme het koude water in spring.
  Geheel onbevangen laat ik me maandag verrassen.

  groet
  Helmie

 13. Beste Moqub,

  Los Hijos de Dok vertelde over U. Maandag zullen we elkaar horen en ongetwijfeld spreken. Bloggen (het woord roept in het Nl-s weinig vrolijks) is boeiend zolang de schrijver iets heeft te melden. En dat maakt het in blogland nu zo moeilijk. Want er wordt wat afgeblogd. Alle 1440 minuten in een dag zijn nog niet genoeg om al die info tot je te nemen. Misschien dat daarom niet ieder blogt, maar daar ligt een schone taak voor U maandag. Ik ben nu al benieuwd. Mij heb je in ieder geval laten reageren.
  Grootse groet,
  Eppo vNtS.

 14. @ Eppo,

  het lijkt mij erg leuk om u eens in het echt te ontmoeten. Ik heb van uw presentatie mogen genieten in de Rode Hoed in Amsterdam en zoals u weet ontmoet ik regelmatig (zoals ik ze noem) de “mannen van Dok” op allerlei congressen. Ik kijk uit naar maandag en zal u opzoeken bij de koffie 🙂

  Moqub

 15. beste Moqub,

  Sinds enkele weken heb ik een weblog… In stilte.

  Letterlijk én figuurlijk.
  Geef weinig of geen ruchtbaarheid over het bestaan van mijn blog. Het is een experiment om het
  het bloggen aan te leren. Misschien start ik met een bibliotheekweblog.

  Krijg weinig tot geen respons van de mensen waarvoor ik de weblog gemaakt heb (communicatiekanaal van een kleine vereniging).
  Vraag me af of verdergaan zinvol is.

  Kijk uit naar je presentatie.

  Hoop info te krijgen over de technische kant (zoals RSS), maar wil ook graag je blogmotivatie (en die van anderen horen), want zoals Eppo vNtS zegt “alle 1440 minuten in een dag zijn nog niet genoeg om al die info tot je te nemen.”

  Tot maandag!

  Mieken Osselaer
  Bibliotheek Vakgroep Architectuur & Stedenbouw
  UGent

 16. @ Marieken,

  ik zou zeker doorgaan! Zoek mij maandag even op, dan kletsen wij er over. Ik ben er de hele dag.

  M.

 17. Waarde Moqub,
  Ben zeer benieuwd naar je exposé. Ik zal als oudste (tenminste dat denk ik) deelnemer a.s. maandag “aan je lippen hangen”, al zal veel voor mij wel erg futuristisch klinken. “Eén en al oor” zal ik zijn en misschien kun je een gepensioneerde kunstbibliothecaris, die nog steeds niet stil kan zitten, wel overhalen om ook te gaan bloggen. Wie weet krijg ik daarbij wat hulp van mijn “petekind” Saskia.
  Chris

 18. @ WoW!ter,

  je was in mijn spam terecht gekomen 😉

  Maar ben ook best tevreden ook al kwamen de meeste reacties na een oproep op een mailinglist… ben niet ontevreden.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com