Biebwidget

De laatste paar dagen ben ik gedoken in het widget gebeuren. Op mijn Ibook is dit een standaard feature en nieuwe widgets zijn snel toegevoegd. De pc op mijn werk heb ik inmiddels omgebouwd tot een niet naar windows te herleiden machine. Ik weet dat er een Rijksmuseumwidget bestaat, die gebruik maakt van de Yahoo Widget Engine.

Edwin schreef al eens over widgets en ook Monique op Oblog en WoWter. Wat ik echter niet terug vind bij Google zijn bibliotheken met een widget. Zijn deze er niet…? Ik kan mij toch wel wat toepassingen voorstellen voor een biebwidget, zoals een zoekbalkwidget voor de catalogus of een speciale (veelgebruikte) databank, een tip van de dag of een afbeelding van een bijzondere collectie. De zoekbalkwidget kan naast de speciaal voor de bibliotheek ontworpen zoekbalk aangeboden worden, een widget is toch minder dwingend.

Ik wacht met smart op de eerste bibliotheek in Nederland die een widget aan gaat bieden. Krijgt MSNBC gelijk en wordt 2007 het jaar van de widget?

6 thoughts on “Biebwidget”

  1. Heeft Jenny Levine dat idee ook al niet eens geopperd? En ja, ik sluit me aan bij Willem: go Liesbeth, go.

    Saskia

  2. @ Saskia,

    Jenny heeft er zelfs al over geschreven in 2005.. maar het duurt altijd even voordat goede ideeen de oceaan oversteken. Daarom verbaasde mij het ook dat er in NL nog niets mee is gedaan. Ben nu verder onderzoekje aan het doen 🙂

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com