Blauw, blauw, blauhauw

Toen ik gistermorgen aankwam op mijn werk was het grasdak van de bibliotheek ineens bevolkt met heel veel blauwe tulpen. Een ideetje van een collega om aandacht te vragen voor een nieuw product. Gaaf niet?! Het zag er zo vrolijk uit. En eigenllijk had het gewoon nog even moeten blijven staan. Maar de tulpen mochten meegenomen worden. Je denkt dan dat iemand er een, misschien twee, pakt. Maar nee, gistermiddag zag ik volwassen mannen met bossen blauwe tulpen van het dak aflopen. Geen idee wat zij ermee gingen doen. Conclusie, het dak was binnen 8 uur leeggeplukt. En dat is toch wel een beetje jammer. De tulpen zijn overigens niet het enige waarmee aandacht wordt gevraagd voor TUlib.

De website in puzzelvorm hoort daar ook bij. Gewoon een geintje maar leuk en origineel, gewoon weer eens iets anders.

Beide acties passen bij de kernwaarden van de TU Delft Library, namelijk opvallend, creatief / vindingrijk en vooruitstrevend.

Een actie die daar ook bij hoort is het uitdelen van (opvouwbare) broodtrommels.

Wij deden dit tijdens de opening van de tentoonstelling voor het (Library) Learning Centre. De tentoonstelling is een work in progress opgebouwd met bouwhekken met onder andere een bak zand met boeken erin begraven. De opening van de tentoonstelling was tijdens schafttijd. En daarbij passen broodtrommels dachten wij. Om onze ideeën zichtbaarder te maken hebben wij naast de tentoonstelling een webbased visualisatie laten maken waar een enquête aan hangt.

En door dit te doen stappen wij af van het traditionele postertje/foldertje. En dat vind ik heel erg leuk. Nu maar hopen dat onze gebruikers dat ook vinden.

5 thoughts on “Blauw, blauw, blauhauw”

 1. Ziet er inderdaad erg fris en leuk uit. Chapeau!

  Wel zonde dat mensen blommetjes altijd zo graag plukken :-/

 2. Echt heel goede creatieve manieren om de aandacht te pakken zeg! ik vind het top, en wat die tulpen betreft, het blijven hollanders he? alshet gratis is………….

  greetings
  Monique

 3. Hoi Liesbeth

  De volgende keer zou ik briefjes aan de tulpen hangen met een verzoek om commentaar…
  (tu lip-post)
  die puzzel-website is ook ontzettend grappig. ik wilde het net proberen, maar helaas zie ik een ‘gewone’ website.

 4. Graag zou ik willen weten waar jullie die blauwe tulp& hebben gekocht, ik hoop dat je me spoedig kunt berichten.

  AVD
  Wim Broer

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com