BlijfBij bibliotheek

Via Infocaris werd ik getipt over een nieuwe nieuwssite. Hij beschreef vandaag in beeld, een initiatief van BlijfBij.nl.

In beelden wordt het nieuws van vandaag gepresenteerd. In verschillende categorieen, waaronder internet. Als je over een afbeelding gaat krijg je een mouseover te zien met de titel van het bericht. En door op een afbeelding te klikken kom je bij het nieuwsartikel. Mooi gedaan van BlijfBij.

Maar na even doorklikken kom ik erachter dat dit niet het enige interessante dat BlijfBij doet. Ze hebben namelijk op de nieuwssite een site voor bibliotheken. Met nieuws en een agenda over, je raadt het al, bibliotheken. Kopjes als UKB, OB en weblog. En het leuke aan die laatste is dat hier berichten staat die komen van de Bibliotheek 2.0 ning. Als bronnen gebruiken zij bekende bibliobloggers en sites van bibliotheken.

Nu kan ik bedenken dat deze site voor bibliotheekmensen interessant kan zijn omdat het op een mooie manier een overzicht geeft van het laatste nieuws (inclusief rss-feed). Maar om nu als eerste een subsite te maken voor deze doelgroep… zou er soms iemand uit de bibliotheekwereld achter dit initiatief zitten?

One thought on “BlijfBij bibliotheek”

  1. Ik dacht het wel ja. Een paar weken geleden werd het aangekondigd op de NedBib-L lijst. Dappere Bas besteedde er ook aandacht aan.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com