De bibliotheek op Twitter

Ik heb op Twitter een search aan staan op bibliotheek en bijna elke dag kijk ik wel even wat daar langskomt. Soms moet ik heel hard lachen en soms denk ik ooowwww wat erg, of zie ik een leermomentje. Ik wil die tweets graag even delen, dus bij deze:

tweet1

Vraag me dan meteen af of die studerende mensen niet stil zijn en of deze persoon daar niet gewoon rustig tussen kan gaan zitten studeren.

tweet2

En terwijl de ene op zoek is naar dat rustige plekje, haat de ander de stilte….. Het is ook nooit goed.

tweet3

Oeps!

tweet5

En de vergelijking klopt gewoon.

tweet5

Bieben, nieuw woord voor leren in de bibliotheek alsof je leven er vanaf hangt.

tweet6

Regels zijn regels. En daar moet je je aan houden natuurlijk.

tweet7

Mooie van Laura.

tweet8

Geweldige titel voor nieuw boek van een bibliothecaresse 🙂

Nu vraag ik mij natuurlijk meteen af of er bibliotheken zijn die zoeken naar Twittergebruikers in hun bibliotheek en iets doen met deze berichten. In mijn bibliotheek hebben wij een search aan staan en reageren wij op berichten die over onze bibliotheek worden geschreven. Wij zien dit als een nieuw soort van klantenbinding en dat levert soms leuke en interessante discussies op.

6 thoughts on “De bibliotheek op Twitter”

 1. dat vind ik nou een goed initiatief. ik zal eens vragen bij mijn bibliotheek in Utrecht of zij iets doen met Twitter. Kan ik gelijk kijken wat ze doen met ebooks, want het zal niet zo lang meer duren voordat ik ook een ereader aanschaf.

 2. Hoi Liesbeth,

  Ja, grappig zijn ze. Leuk dat je erover blogt. Ik heb ook een search als rss toegevoegd op de woorden “Bibliotheek” en “bieb”. Als men iets leuks schrijft over de bieb dan ga ik ze via mijn JeBibliotheek-twitter account volgen.

  Groeten van Wilma

 3. Heb zelf ook een search of bibliotheek aanstaan en kan het soms niet laten om te reageren. Vragen probeer ik te beantwoorden, op geklaag over boeken die er niet zijn, reageer ik standaard met een uitleg over interbibliothecair leenverkeer. Gemopper over boetes worden soms beantwoord met een uitleg over het feit dat er in grote bibliotheken tientallen mensen aan het werk zijn van het boetegeld en dat anders de abonnementsprijs vast omhoog zou moeten;-) Vaak reageert men aangenaam verrast.

  Soms inspireert het tot een blogpost of activiteit… en dan bedank ik de twitteraar even.
  Wat mij opvalt is dat twitteraars een ironische opmerking wel waarderen, als je hetzelfde op usenet doet, krijg je soms een hele groep ‘over je heen’. Daar zijn de groepen meer besloten en zijn er soms strakke informele regels…

  Aardige biebquotes retweet ik nogal eens, omdat mijn followers vooral bestaan uit biebmensen. Soms komt er dan een verwonderde reactie van de twitteraar die zich afvraagt waarom die tweet zo interessant was…

  Ik zie het als een soort klantenbinding op afstand, het maakt mij niet uit over welke bibliotheek het gaat.

  Grtz
  Rita

 4. Heel leuk, ik volg zo al jaren een search naar BIBLIOTHEEK via GOOGLE ALERT, maar daar krijg je niet van zulke leuke vondsten. Zo houd ik ook af en toe uitspraken bij van klanten. je kent ze wel: “…kunt u mij zeggen waar het OUDE MAGAZIJN is?” (kastplaatsing op achternaam)
  Erwin.

 5. @ Wilma,

  me altijd al afgevraagd wie er toch achter dat account zat en nu weet ik het.

  @ Rita,

  is natuurlijk ook een idee om de tweets te retweeten als je ze tegenkomt. Ik bewaar ze gewoon even en spaar ze op voor een post. Lijkt mij wel leuk om dat te blijven doen 🙂
  Klantenbinding, gaat het daar niet altijd om?!?

  @ Erwin,

  dank je wel voor jouw reactie. Inderdaad krijg je dit niet met een Google Alert, die geeft weer andere interessante dingen. En het is toch niet te geloven dat de vragen over de kaartencatalogus en magazijnen nog steeds gesteld worden…..

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com