De gebruiker aan het woord

Ik zie het al voor me. In de bibliotheek hangt een groot scherm waar de gebruiker berichten op kan achterlaten door middel van sms. Dit kan gaan om berichten als – ik heb zin in koffie wie gaat er mee, om vervolgens om 10 uur af te spreken in de DE-shop, of mag de verwarming wat zachter, tot ik wacht al een uur op mijn boek komt er nog iets van?….

Met Wiffiti is het mogelijk (ook al gaat het in dit geval om publieke schermen). Het idee erachter is goed. Geef bezoekers, toevallige passanten of wie dan ook een stem en laat ze een bericht achterlaten op het scherm.

How it works: every Wiffiti screen displays its own unique screen ID and the number to text one’s message to. Texted messages show up in seconds. Besides replying, other users can also grow or fade messages by texting commands and a message’s tag to the same screen.

En je kan er, als je het slim aanpakt, ook nog geld mee verdienen. Bijvoorbeeld door van elk gestuurde sms – die bijvoorbeeld 1 euro kost – 50 cent te gebruiken om de bibliotheekdiensten te verbeteren. Een win-win situatie dus.

Met dank aan: Springwise

One thought on “De gebruiker aan het woord”

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com