De Rotterdamse bieb

Eens moest het er weer van komen, een abonnement regelen bij de OB van Rotterdam. Na jaren biebloos te zijn geweest was het twee weken geleden zover. Door middel van een gratis proefabonnement van 3 maanden heb ik mij aangemeld. Ik las meer over deze actie op de website alle boeken gratis. De folder van de actie zag ik liggen bij DOK in Delft. Na 3 maanden zal mij worden gevraagd of ik mijn proefabonnement wil omzetten naar een echt abonnement en dat zal ik zeker doen. Ik was namelijk vergeten hoe leuk het is in de bieb en hoeveel boeken zij wel niet hebben.

De eerste boeken die ik leende waren van het soort ChickLit. Omdat ik geen titel of auteur wist vroeg ik het de dame van de bieb die op de volwassenenafdeling rondliep. Alleraardigst hielp zij mij zodat ik binnen no time met twee titels bij de uitleenmachines stond. En daar werd het even spannend. Pasje op het apparaat leggen, onder de scanstralen, goed lezen wat er op het scherm staat en wachten op het bonnetje. Is alles goed gegaan? Ja, dan kun je nu naar huis en beginnen met lezen. Heerlijk, het werkte allemaal prima!

De boeken die ik had geleend (en inmiddels ook gelezen) zijn Kapers op de kust van Jill Mansell en Chloë van Freya North. Heerlijk lichtvoetig, geen moeilijke verhaallijnen, wegdromen bij zoetsappige romantiek en iets diepgaander dan Bouquet Reeks. Perfect voor de zomermaanden dus. Inmiddels is het tweede setje boeken gehaald, weer ChickLit en een paar stripboeken.

Dat de bieb op nog geen 100 meter van mijn huis staat speelt zeker een rol in het nemen van een abonnement. Eigenlijk speel ik een beetje vals door eerst een gratis proefabonnement te nemen, maar ach we blijven Hollanders en gratis is toch gratis.

2 thoughts on “De Rotterdamse bieb”

 1. Hi “Moqub”

  Leuk stukje, ik ben zo vrij om citaten over te nemen op het intranetforum van de Rotterdamse bieb, met een link natuurlijk. Ook leuk om je IRL te ontmoeten.

  Chicklit… doet mij denken aan de boekenkast van mijn ouders waarbij mijn moeder zwijmelde als ik ‘haar’ Joop ter Heul las. Ik heb mijn bieb-bookmarks die voorheen onder de tag meidenboeken waren geclassificeerd maar omgedoopt tot chicklit en hier neergezet:
  http://del.icio.us/ritanila/chicklit
  De mooiste lijst is deze http://chicklit.allepaginas.nl/

  Grtz
  Rita Niland

 2. @ Rita,

  graag gedaan (lijk wel een mysterie guest). De dame heeft alle lof verdient. Genoegen voor IRL was geheel aan mijn kant 🙂

  Zal jouw lijstje eens door gaan spitten, zal vast wel wat leuke titels tussen zitten. Dank!

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com