Een stap in de goede richting

Nog niet helemaal zoals ik het zou willen maar het is een stap in de goede richting. De bibliotheek van Phoenix heeft een kunstenaar de nieuwe bibliotheekpas laten ontwerpen. phoenix-library-cardAls je al lid bent kun je de oude bibliotheekpas inleveren voor een nieuwe (gratis tot eind februari, daarna kost de kaart twee dollar). Nieuwe leden krijgen sowieso de nieuw ontworpen kaart gratis. De bibliotheekpas is ontworpen door Kiyomi King een lokale kunstenaar die ook nog eens gek is op boeken en lezen.

De kaart wordt geleverd in twee formaten, een gewone (creditcard formaat) en een kleinere die je aan bijvoorbeeld een sleutelbos kan hangen. Omdat de bibliotheek geen geld had om de kunstenaar voor het ontwerp te betalen krijgt King in ruil voor het werk een expositie in de bibliotheek.

Voor het ontwerp van de nieuwe bibliotheekpas werd in maart vorig jaar een wedstrijd uitgeschreven. 32 kunstenaar ontwierpen 51 mogelijke designs en King won dus de wedstrijd. De aantal andere inzendingen zie je hier.

Volgens de jury is het ontwerp creatief en kleurrijk, spreekt het gebruikers van alle leeftijden aan en past het bij de slogan van de bibliotheek Yours to Explore. De phoenix, de vogel die transformeert staat voor de bibliotheek die een transformatie ondergaat.

Het zou leuk geweest zijn als de gebruiker uit alle inzendingen zijn eigen favoriete ontwerp had mogen kiezen. Ikzelf ben nog steeds een voorstander van het zelf ontwerpen van een bibliotheekpas. Maar zoals ik al schreef, het is een stap in de goede richting. Nu is het afwachten…. wie volgt?

Met dank aan: ResourceShelf

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com