Faculteit Bouwkunde – TU Delft – brand

Zwarte wolken, gillende sirenes en flinke brand bij Bouwkunde op de campus van de TU Delft. Als je het zo ziet vraag je je af wat er van het gebouw overblijft.

Update: 10.13 uur – ambulance motor rijdt langs, ook op weg naar Bouwkunde.

Update: nu ook nieuws op NU, District 8, Telegraaf, Elsevier, NRC en AD

Update: 22.06 – aan het einde van de middag is een van de panden ingestort. Toen ik met de trein om 9 uur langs station Delft Zuid reed was de rook nog te zien. De brand is dus waarschijnlijk nog niet geblust. Op Youtube zijn al enkele filmpjes verschenen en ook de landelijke pers heeft de hele dag over de brand geschreven. Het is echt bizar om te zien dat een redelijk onschuldig brandje (tenminste zo leek het vanmorgen) zo desastreuze gevolgen kan hebben. Voor de bijzonder collecties (boeken, prenten, dia’s, stoelen) wordt gevreesd. De komende dagen zal duidelijk worden wat er nog gered kan worden.

14 thoughts on “Faculteit Bouwkunde – TU Delft – brand”

 1. Halve gebouw uitgebrand, hele gebouw wordt waarschijnlijk afgeschreven. Het is al een redelijk oud gebouw, dus…

 2. “Een studentenflat tegenover de brandende faculteit is ontruimd. De bewoners moesten van de brandweer het gebouw verlaten in verband met de dichte rook.”

  Awwww…zielig voor al die uitkaterende studentjes… 😉

 3. @ Pierre,

  we mochten het gebouw niet verlaten vanwege giftige stoffen in de lucht en we mochten niet gaan kijken naar de brand van de politie. Mijn foto is genomen toen de brand net was begonnen. Toen ik vanavond langsreed met de trein brandde het nog steeds. Heftig dus!

  M.

 4. Op een of andere manier zag ik je bericht vanochtend al vrij vlot. Bij de koffie terloops medegedeeld, verder geen aandacht aan besteed. Vanavond ineens op alle journaals. Wat een maleur.

 5. @ allemaal,

  van het gebouw is weinig meer over. Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt, maar als ik denk aan de collecties en al het werk van studenten en docenten dan doet dat me toch wel iets.

  M.

 6. Tsja Moqub, ik heb ervarin g met dit soort zaken op gedaan via m`n vrouw. Haar werkplek ( Lagere school) is een aantal jaren terug ook door brand verwoest. Ik wens alle mensen die echt in het gebouw werken dan ook veel sterkte, wijsheid en geduld. het komt goed, maar sommige zaken vergeet je echter nooit.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com