Game-in Open Air 2008

Gistermiddag om 3 uur begon voor mij een werkdag, vreemd om op zaterdag in de bibliotheek te komen. Uitgestorven kantoren, er waren wel studenten aan het studeren, maar de sfeer was anders dan door de week. De reden dat ik op zaterdag aan het werk was – Game-in Open Air 2008. Een game- en film evenement dat in de TU Delft Library werd gehouden. Dit event was de kick-off voor een aantal game-avonden die UGame – ULearn bij DOK in de komende maanden zal houden. Voor hen die het nog niet weten, UGame – ULearn is een samenwerkingsproject van DOK en de TU Delft rondom het thema gaming.

De bedoeling was om buiten op het terrein van de bibliotheek te gamen met de GameKings (Rockband op de Xbox) en een film te tonen (Thomas in Love). Maar het weer zat niet mee. Op vrijdag werd dus besloten om het evenement binnen te houden. Met een iets kleiner scherm (evengoed nog best indrukwekkend groot) maar met dezelfde onderdelen. Een cateraar werd gelukkig op het laatste moment gevonden zodat een biertje/wijntje/frisje en een broodjes bapao voor de bezoeker aanwezig was.

Om 19.00 begon de Game-in. GameKings Jan Meijroos en Skate riepen de bezoekers op zich aan te melden voor de RockBand competitie en vertelden dat er een complete Rockbandset te winnen viel, ter beschikking gesteld door Electronics Art. Er deden ongeveer 10 bands mee aan de competitie, waaronder de damesgroep de Naughty Librarians.

Hieronder een sfeerimpressie van het evenement. Meer foto’s uiteraard op Flickr.

Het opbouwen van het scherm:

De 20 Playstation 3 kasten worden naar binnen gereden:

Let’s game:

Het was ontzettend gezellig, er werd veel gegamed. Bezoekers liepen in en uit. Ouders met kinderen, studenten, het was een goede mix. Toen de film begon waren er weer andere mensen in het gebouw dan tijdens het gamen en ik moet zeggen het is bijzonder om op zo’n groot scherm een film te kijken in de bieb.

Om even na 11-en was het weer voorbij. De film was aardig (je moet er van houden). En ik moet zeggen het was een geslaagde avond. Natuurlijk kunnen er altijd meer mensen komen dan dat er op zo’n avond doen, maar de PS3-consoles waren de hele tijd bezet (ik denk dat er ongeveer 100 mensen gamenden of naar de gamende bezoekers keken) en naar de film bleven ongeveer 50 mensen kijken. Wat mij betreft was dit een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Met uiteraard dank aan: the GameKings, The Game Syndicate, Filmhuis Lumen, DOK, de TU Delft Library (met name de mannen van Facilitair Bedrijf), Coffeestar, en alle bezoekers.

8 thoughts on “Game-in Open Air 2008”

 1. Bedankt voor het verslag. Drukker kan het altijd, maar dat is een kwestie van volhouden.

  Good job!

 2. Dat klinkt goed zeg! Wat een leuke event.
  Wie weet kom ik toch nog maar eens een keer die kant op (en regel ik wel ergens een slaapplek oid.)
  Het ziet er zo tof uit!

 3. Hallo allemaal,

  Wij hadden het gelezen en daht daar moeten we heen gewoon om lekker rond te neuzen. Zo gezegt zo gedaan. We kwamen binnen en het zag er allemaal leuk uit. Toen begonnen ze over Rockband dat je je op kon geven en me vriend zij gelijk .. nee echt niet doe ik niet aan mee we hebben alle gameconsols maar niet de Xbox dus we hebben er toch niks aan. Ik vertelde hem als we winnen krijg je van mij een Xbox. Nou hij liep naar de wc en toen sprak Jan mij aan of ik mee wilde doen. Ik vertelde dat me vriend niet mee wou doen en toen zei die gewoon doen wat is je Bandnaam. Ik gaf de gamenaam op van mij vriend Thrillseeka. We hadden wat geoefend en toen gingen we voor het echt tegen de andere bands. Er waren er zeven. Nou toen we klaar waren wisten we wel dat we de hoogste punten hadden maar ja aan de andere kant er deed ook een geweldige meiden band mee en lieve kinderen dus dachten daar gaat het heen maar nee .. WE HADDEN GEWONNEN. we hebben zondag gelijk de Xbox gehaald en hebben er nu verschrikkelijk veel plezier van en wil dan ook iedereen bedanken hier voor. DOK, gamkings, TGS. wij hebben het erg naar ons zin gehad en hopelijk tot de volgende keer.
  Groetjes Ilona en Robert oftewel Thrillseeka 🙂

 4. @ Ilona en Robert,

  die meidenband daar speelde ik in mee als drummer 🙂 Ben blij dat onze punten niet in beeld kwamen want volgens mij waren die niet heel hoog. En jullie hebben terecht gewonnen en zo eerlijk om de prijs te verdelen!! Veel plezier met de Xbox en tot de volgende x. Die zal in DOK zijn, dus hou ons in de gaten, we zullen binnenkort aankondigen wanneer we weer gaan gamen.

  M.

  PS heb je het artikel in de delta al gelezen. Zo nee, dit is de link.

 5. nee had ik nog niet gezien .. erg gaaf om te lezen 😀 bedankt!

 6. Gamekings heeft ook een reportage gemaakt maar ik kan er niks over vinden wel de foto’s op flickr maar meer ook niet weet je daar toevallig meer over???

  gr ilona

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com