Gamen en de bibliotheek – wat ik tegenkwam de afgelopen week

Deze maand kun je nog tot de 23e, bij de openbare bibliotheek Maassluis Olympisch kampioen worden op de Wii. Je moet hiervoor lid zijn van de bibliotheek, ouder dan 9 jaar en na 15 minuten spelen de wii-mote over geven aan de volgende deelnemer.

Al twee dagen achter elkaar is Bas van de Maas winnaar lees ik op AD.

Leuk initiatief OB Maassluis! Ben overigens erg benieuwd naar de evaluatie die jullie vast nog wel gaan doen. In de openbare bibliotheek Den Hoorn ook spelletjes maar dan de nadruk op bordspellen, ook al hebben zij ook een Wii.

Op de Educause website een nieuwe zeven dingen die je moet weten over, dit keer de Wii.

Op de Wii-nieuwslog twee interessante berichten. Een gaat over de zorgen van ouders die groter zijn als het gaat om games dan als het gaat om alcoholgebruik van kinderen. De vraag op What they play was:

What would you be MOST concerned about your under-17 year old child having indulged in while sleeping over at a friend’s house?

Het antwoord:

Het is niet echt een onderzoek te noemen maar het geeft wel een beeld van waar Amerikaanse ouders zich nu echt zorgen om maken.

Een ander bericht op Wii-nieuwslog is wat vrolijker van aard en gaat over bejaarden die in actie komen met de Wii. Het gaat om ouderen in Engeland die in het bejaardenhuis genieten van een spelletje wii-bowlen. In eerste instantie om in beweging te blijven, maar ook vinden zij het spelen een leuke manier om de leefwereld van jongeren beter te begrijpen. Meer info op 50plus blog.

Op weetwatzegamen een bericht over gratis gamen in de bibliotheek – de voorbeelden komen uit Brabant waar zij ook plannen hebben om jongeren samen met de ouders games te laten maken. De bron van dit bericht is BN De Stem geweest. Volgens dat bericht liep het nog niet echt storm maar waren de kids die aanwezig waren wel erg fanatiek aan het gamen.

Op de weblog The Shifted Librarian het bericht Libraries Got Games met een verwijzing naar een bericht van Brian Mayer (Why Games belong in the Libraries). Een citaat uit dat bericht:

Libraries hit a turning point when they made the decision to start including popular media in their collections. By doing so, they shifted their collection development practices to be more inclusive of what their patrons want, embracing the desires of the community. They also opened the door to more non-traditional resources. And by continuing to develop a more inclusionary collection development policy, libraries are laying the foundation for building a collection of ideas.

En ook op het weblog The Shifted Librarian een aankondiging met een link naar het programma van de 2008 ALA TechSource Gaming, Learning, and Libraries Symposium. Jammer dat het zo ver weg is want het programma en de sprekers ziet er, net als vorig jaar, fantastisch uit.

Gebruikt beeldmateriaal is afkomstig van Flickr – Tully Community Branch Library – San Jose (CA) PL van Chrisabo

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com