Geek the Library

De Geek the Library campagne is net van start gegaan en is gericht op gebruikers van de openbare bibliotheek. Maar ook medewerkers van de bibliotheek kunnen er interessante dingen vinden en ook toevoegen. Op de site vind je waar mensen een passie voor hebben en hoe bibliotheken hen kunnen helpen bij het onderhouden of vergroten van die passie. En hiermee proberen openbare bibliotheken het besef door te laten dringen dat geld hard nodig is voor hun voortbestaan.

geek

Op de site vind je dus mensen met een passie. Maar ook activiteiten, misverstanden en feiten die bestaan over de financiering van een bibliotheek. En wat je kan doen om jouw bibliotheek te helpen. Misschien wel het bestellen van een mok, tshirt of het downloaden van  een wallpaper. Of het vertellen van jouw verhaal, waarom de bibliotheek voor jou belangrijk is aan mensen die de mogelijkheid hebben om de bibliotheek te helpen in deze barre tijden. De site geeft zelfs voorbeelden van wat je kan zeggen.

geek2

En natuurlijk is Geek the Library te vinden op Twitter, Flickr, Facebook en Youtube.

De site is mogelijk gemaakt door OCLC (met als basis het rapport From Awareness to Funding: A study of library support in America) en de Bill & Belinda Gates Foundation.

Met dank aan: It’s all good

3 thoughts on “Geek the Library”

  1. De Amerikaanse situatie van de openbare bibliotheken is nog gedeeltelijk geldig voor Nederland, maar helemaal niet voor Vlaanderen. In Vlaanderen hangt het voortbestaan van een openbare bibliotheek niet af van het geld dat klanten bereid zijn te geven / schenken.

  2. @Patrick,

    misschien nu nog niet, maar je kunt je voorstellen dat in de toekomst de overheid misschien steeds minder het belang van de bibliotheek ziet en dus minder bereid is hier geld in te stoppen. Als je dan gebruikers hebt die bereid zijn om mee te betalen… tsja… dat lijkt mij dan wel erg handig. En waarom daar nu niet al beginnen om een fanclub op te bouwen.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com