Grootschalige enquete naar de behoefte van lezers

Op The Art Server staat het volgende bericht te lezen:Enquete Taalunie over boeken, schrijvers en literatuur

In opdracht van de Nederlandse Taalunie zijn de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Antwerpen begonnen met een grootschalige enqu?te naar de behoefte van lezers uit Nederland en Vlaanderen aan informatie over literatuur, schrijvers en boeken.Als uit het onderzoek blijkt dat voor lezers belangrijke informatie over boeken en lezen niet bestaat of moeilijk te vinden is, dan zal de Nederlandse Taalunie initiatieven nemen om die informatie te ontwikkelen, beschikbaar te stellen en bij het publiek bekend te maken.Lezers uit Nederland en Vlaanderen kunnen on line deelnemen via www.risbo.org/consumenten. Professionals (zoals schrijvers, vertalers, bibliothecarissen en organisatoren van literaire activiteiten) kunnen een wachtwoord aanvragen om mee te doen.

Meer informatie over dit onderzoek en de weblink naar de enqu?te is te vinden op de speciale Taaluniewebpagina over het onderzoek. De ingevulde gegevens worden door de onderzoekers strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt in het onderzoeksrapport.

Bij het invullen van de vragen moest ik wel even nadenken bij de volgende:
Hoeveel van de onderstaande soorten boeken heeft u bij benadering in de afgelopen 12 maanden gelezen?
Toelichting: ’13-24′ is 1 tot 2 boeken per maand;’ >24′ is meer dan 2 boeken per maand
……

Na 50 vragen invullen was het eindelijk zover, ik kon mijn e-mailadres invullen om kans te maken op een boek of boekenbon (? 75 is niet nix). Niet een enqu?te die je even snel tussendoor maakt maar toch zeker de moeite waard om even wat tijd aan te besteden – als was het alleen maar omdat dan de informatievoorziening met betrekking tot boeken misschien in de toekomst wordt verbeterd.

Bron: The Art Server

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com