het wordt een heel groot avontuur

Na 10 jaar, met ontzettend veel plezier,  werken bij de TU Delft Library wordt het tijd voor een nieuw avontuur. En dus gaat ons huis in de verkoop, worden de spullen gepakt en vertrekken wij naar het zuiden. Sittard om precies te zijn. Ik ga werken bij De Domijnen als hoofd exposities, collecties & informatie.

De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio. Samen met alle cultuurinstellingen in de regio wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken.

Ik heb er ontzettend veel zin in. De bibliotheek en het museum zijn pas in een nieuw gebouw getrokken en zien er fantastisch uit.

domijnen-balie

Ook is de bibliotheek van de Hogeschool Zuyd in het gebouw aanwezig. En dat geeft een bijzondere sfeer en verschrikkelijk veel mogelijkheden tot samenwerken.

zuyd

Vanaf 1 november start ik op donderdag en vrijdag in Sittard en dan vanaf 1 januari begin ik fulltime. Het wordt dus druk de komende weken. Ook omdat we daar een huis willen kopen en ons huis in Rotterdam willen verkopen. Vandaag is deze op Funda gekomen dus mocht je nog mensen kennen.

Ik kijk met een heel veel plezier terug op de tijd die ik in Delft heb gehad. Ik mocht de wereld over reizen om op bezoek te gaan bij nieuwe bibliotheken en om congressen te bezoeken. Ik was onderdeel van de Liber Architecture Group. UGame – ULearn zal ik nooit vergeten, mijn eerste grote project en samenwerking met Jaap en Erik van toen nog DOK. Maar ook de implementatie van het nieuwe werken, projecten rondom mobiel en in de laatste jaren Head op Open Spaces. Zo’n functietitel krijg ik toch nooit meer. En dan het gebouw….. zo’n ikoon…. Gelukkig is Francine in Sittard in de buurt want zij ontwierp het kantoor van de Rabobank. Ik ga de Delftse collega’s ontzettend missen maar kijk ook uit naar al die nieuwe mensen die ik ga ontmoeten.

limburgse-vriendinnetje

En deze twee vriendinnetjes in het zuiden, reuzeblij zijn zij. En ik ook, want ik woon straks om de hoek.

Op mijn blog wil ik blijven schrijven maar misschien dat de onderwerpen veranderen. Ik kan er nog niet zoveel over zeggen. Ik weet dat er voldoende speelt in de Openbare Bibliotheekwereld, museumland en de archiefwereld. Veel in-het-land collega’s zal ik daarom dus blijven ontmoeten en dat is fijn. Er verandert veel en ook niet. Ik heb er zin in!

10 thoughts on “het wordt een heel groot avontuur”

 1. Wij gaan je missen, maar een avontuur is ook niet te versmaden…. het gaat vast heel leuk en uitdagend worden!

 2. You can do it! En je zult zeker weer een grote inspiratiebron zijn voor anderen. Welkom in het zuiden!!

 3. Hoorde toevallig vandaag dit nieuws van iemand die bij mij op Pilates zit. Heel leuk om niet alleen een nieuwe baan te beginnen maar ook een geheel andere omgeving. Ooit waren we naar Sittard afgereisd voor een tentoonsteliing van Folkert de Jong (die was toen nog niet zo heel bekend)in het Domein.
  Heel veel succes en dat zal je best lukken. Jammer dat je zo ver weg gaat.

 4. @Wilma, Yvette, dank je wel en jullie zijn altijd welkom. Is voor Yvette misschien wat dichterbij dan voor Wilma. @Paula wat grappig!! Ben dan toch wel nieuwsgierig wie die persoon van Pilates is 🙂 Ver is natuurlijk ook maar een idee, het is vanaf Rotterdam 2 uurtjes met de trein. Dus je bent er zo.

 5. Waaaaaaat? Dat meen je niet? Wat een nieuws. Een schok. Maar tegelijkertijd wat ontzettend gaaf en stoer dat je zo’n nieuwe uitdaging aan gaat. Ik hoop dat de verkoop van je huis voorspoedig verloopt en ik hoop ook dat ik je voor je vertrek nog een keer zie. Heel veel succes in Sittard!!

 6. Liesbeth,
  Ik wens je heel veel geluk en plezier in het zuiden, ze boffen met je!
  Ik zal de Funda pagina delen, je huis staat op een leuke plek in Rotterdam en er is vast veel belangstelling voor!
  Ik blijf je volgen!

  hartelijke groet,

  Monique Verweijmeren

 7. @monique, super veel dank. Omdat we allebei in de OB wereld werken komen we elkaar vast nog wel tegen! Ik blijf jou ook volgen hoor 🙂

  @gemma, zeker gaan we elkaar nog zien, ik stuur je een uitnodiging voor mijn afscheid-inloop-dagje. Komt goed!

 8. Hartstikke gaaf allemaal! Ik hoop je gauw te zien in het Sittardse; gaan we het beste kopje koffie van Nederland drinken (thee voor jou dus ;))

 9. Wat een avontuur! Heel veel succes in het zuiden, het gaat je vast weer heel veel nieuwe inspiratie en uitdagingen brengen. Ik kom je zeker opzoeken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.