Ik lees ze bijna allemaal

De lijst is alweer een paar weken oud maar is wel superhandig om te zien welke Engelstalige bibliotheekblogs het goed doen. Oftewel een top 25 van de beste bibliotheekblogs gebaseerd op objectieve data zoals Google Pagerank, Alexa Rank, Technorati Authority en Bloglines Subscribers.

En wat blijkt, ik lees de meeste al. Degene die ik niet lees zijn te specifiek qua onderwerp of behoren bij een bibliotheek. Ben benieuwd wat er gebeurd als zo’n lijst voor de Nederlandse biebbloggers wordt gemaakt. Wie o wie komt er dan op nummer 1? Ik reken op Edwin maar het zou zomaar iemand anders kunnen zijn.

2 thoughts on “Ik lees ze bijna allemaal”

 1. Ik browse ze bijna allemaal… met de USA, wat Duitse, wat Franse maar het wordt wel nacht- en onderwegwerk zo langzamerhand.

  In 2005 begon ik met een lijst van tien Nederlandse biebblogs, dat was alles wat ik kon vinden en nog te overzien. Toen was het ook nog te doen om je persoonlijke voorkeur op basis van wat subjectief schuifwerk duidelijk te krijgen. Objectieve data was nog niet zo relevant, dat stelde niet zoveel voor.
  http://blogger.xs4all.nl/ritanila/archive/2005/06/08/42358.aspx

  Wow-ter nam na een half jaar het stokje over en kwam toen tot 20 biblioblogs. Steeds meer gebaseerd op objectieve data, zoals ook nu weer Marcom’s top 100.

  Objectieve data, ik vind het mooi maar staat nummer één in de lijst voor ieder altijd bovenin Netvibes? Het blijven statistieken, statistieken zijn leugenaars 😉

  Bij mij gaat het – en dat zal wel heel subjectief zijn – ook om schrijfstijl, humor, thema’s waarvan ik weet dat een collega er hetzelfde over denkt als ik – en er dus ook wel aardig over zal schrijven en de (klik-)waan van de dag.
  Soms layout als ik vanuit Netvibes doorklik, soms irritante ads, waarna ik snel weer wegklik.
  Soms ben ik net een echt mens;-)

  Rita Niland

 2. @ Rita,

  die objectieve data doet mij ook niet zo heel veel. Als iemand niet “lekker schrijft” maar wel bovenaan de lijst staat, komt die er in mijn reader niet in. Ik lees er al zoveel dat ik erg kritisch ben geworden. Niet alle blogs leveren altijd iets op maar zijn gewoon leuk om te lezen. En dat vind ik ook belangrijk.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com