12 thoughts on “In 5 minuten een game-event in de bibliotheek realiseren?”

 1. Ik kan op de site waar je naar linkt geen info vinden, dus daarom even hier de vraag of je enige indicatie hebt van het prijsniveau van zo’n kast (al dan niet zonder consoles die uiteraard hun vaste prijs hebben).

 2. @ Pierre,

  ik heb Erik een prijs horen noemen toen hij er laatst over vertelde maar twijfel nu en wil je niet een verkeerde prijs geven. Ik zal even contact opnemen met degene van TGS die de case gemaakt heeft en vragen wat hij kost. Je hoort van mij!

  M.

 3. Dag Moqub,
  Omdat ik (bij een PSO) voor bewonersbibliotheken in zorginstellingen werk en ik het leuk zou vinden als we meer dan alleen boeken zouden kunnen aanbieden, loop ik al een tijdje rond met de gedachte dat een aantal van de huidige games voor die doelgroep ook heel geschikt zou kunnen zijn. Ik vroeg me daarbij wel af hoe een zorginstelling dat zou moeten regelen met de apparatuur en een groot scherm. Dit ‘meubel’ lijkt me de perfecte oplossing en ik ga maandag meteen proberen er achter te komen hoe die gameparty met ouderen in Muiden is afgelopen.
  Dank voor het filmpje en groet, schrvrdzs

 4. @ schrijverdezes,

  ik hoorde van Jaap en Erik dat het een enorm succes is geweest. Volgens mij hebben zij daar ook gefilmd. Kon dit alleen nog niet online terugvinden.

  Je weet toch dat Capelle a/d IJssel dit jaar ook met ouderen en jongeren samen een game-middag hebben georganiseerd. Waarbij de jonkies de ouderen leerden om te bowlen. Zag er geweldig uit. Misschien is dat nog een ingang waar je iets mee kan.

  M.

 5. Ha Moqub,
  Ja, dat van Capelle heb ik destijds op ZB Digitaal gelezen en er ook iets over op mijn blog gezet. Toen moest ik nog niet veel hebben van gamen in de bibliotheek; dankzij argumenten van Edwin begon ik er langzaamaan anders over te denken en toen ik die foto’s van Capelle zag was ik verkocht en begon ik er zelfs over te mijmeren of het een product voor onze afdeling (‘Ouderen’) zou kunnen worden. Vanuit ProBiblio (waar ik werk) is men bezig met pilots in bibliotheken met soortgelijke (of misschien wel dezelfde) gamemeubels. Ik heb er zelf niks mee te maken, maar ga nu in elk geval vragen aan de mensen die er mee bezig zijn of zij een mogelijkheid zien om ook een zorginstelling in zo’n pilot op te nemen. Ik vraag me af of zij ook betrokken waren bij die ‘proef’ in Muiden, misschien wel, dat ga ik ook vragen.
  Groet, schrvrdzs

 6. @schrijverdezes,

  volgens mij is het zelfs zo dat TGS in samenwerking met Probiblio de kist heeft ontworpen. Denk dat Edo je wel verder kan helpen. Als hij een prijs weet laat je het ons dan nog even weten?

  M.

 7. Mooi ‘kissie’ maar ook mooie prijs. Uit mijn hoofd iets rond de 3500 / 4500 euro, prijsopgave heb ik op mijn andere werkplek. Qua techniek en hufterproofheid zal het het natuurlijk wel waard zijn en het is een goede mobiele oplossing, maar de vraag blijft of veel bibliotheken dat bedrag er voor over hebben.
  Als je geen mobiele kast nodig hebt is een vaste kast goedkoper en voor dit bedrag kun je er dan meerdere kopen. Gezien de populariteit van games is ‘meer’ m.i. nooit een slechte keus, als er plaats voor is.

  De titel “in 5 minuten een game event” trok eigenlijk mijn belangstelling. Binnen een minuut lukt dat ook met gewone computers… maakt niet uit wat er op staat en wat ermee kan en met of zonder internet, met of zonder blacklist.
  Als je maar wat creatief bent of beter… als je klanten dat zijn.
  En dat zijn soms de mooiste ‘events’. Een game maken met Paint, via Excel of van het theorie-examen rijbewijs. Of laat de kids gewoon hun Nintendo-Ds-jes meenemen, gooi wat kussens op de grond en laat ze die apparaatjes op elkaar aansluiten. Dikke pret voor 0 euri, benodigdheden een idee, voorbereiding 0 fte en een medewerker (m/v) die dat leuk vindt. Ik weet er wel eentje;-)

  Groet en Game on!
  Rita Niland

 8. @ Rita,

  je hebt helemaal gelijk! Een game-event hoeft niet veel tijd en geld te kosten 🙂

  M.

 9. Zag laatst op wzzrd.nl dat zij dat ook aanbieden maar dat je het niet meteen hoeft te kopen. Ook gewoon huren voor een dag is daar mogelijk!

 10. TGS verhuurt ook per dag. Tarieven die nu (maart 09) gelden zijn de onderstaande, maar handig is dat zelf even na te vragen bij TGS.
  Korting vragen kan ook altijd natuurlijk…

  Game Case (Flight Case): Hierin zitten de Wii, XBOX360 en de PS3. Je kunt dus zelf kiezen welke console je aanzet. Er zitten 6 games bij en een 40 inch LCD TV op hydraulische lift. Standaard tarief is 265 euro per dag.
  Indien je er meer tegelijk huurt wordt de prijs lager. Bij de prijs is inbegrepen dat deze werkend worden geinstalleerd en voorzien van een korte uitleg. Wil je begeleiding tijdens het gamen, dan heeft TGS zogenaamde “Game Eventeers” , die voor 27,50 euro per uur beschikbaar zijn.

  Game case met Balanceboard
  15,- euro per dag per balanceboard extra. Vanaf eind maart beschikbaar. Zelf zou ik in ieder geval één balanceboard aanbevelen, het is voor alle leeftijden aardig en leuk om mensen bezig te zien hiermee.

  Losse console
  Prijs voor een losse console (Wii, XBOX360 en de PS3) is 50 euro met een 3 tal games. In dat geval moet je zelf voor een grote LCD televisie zorgen. Losse LCD televisies worden niet verhuurd door TGS. Losse consoles kun je overigens bij veel vestigingen van videotheken huren, vraag even na bij je in de buurt.

  Vervoer en verzekering
  Voor vervoer wordt 0,28 / km met een minimum van 65 euro berekend.
  TGS is verzekerd voor het vervoer van de hardware. Voor het gebruik ter plekke dient de gebruiker verzekerd te zijn. Ik neem aan dat er nog BTW bij komt.

  In maart komen de tarieven overigens op de website van TGS.
  Wzzrd heeft wel een mooie racestoel overigens, maar daar hangt dan ook een fiks prijskaartje aan. Nadeel is dat daar maar 2 mensen tegelijk gebruik van kunnen maken en dat je, om ze uit de stoel te krijgen, soms wat moeite moet doen….

  Maar zoals eerder opgemerkt, ook zonder extra budget kun je een game-event organiseren….

  Game ze!
  Rita Niland

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com