Kids en boeken

storytubes_poster.jpg

Vorig jaar tijdens een presentatie over Library 2.0 noemde ik het voorbeeld van de Gail Borden Public Library Storypalooza genaamd. Deze bibliotheek had een wedstrijd uitgeschreven waarbij kinderen hun favoriete boek bespraken, dit filmden en deze korte filmpjes op YouTube plaatsten.

Een briljant idee naar mijn mening en ik begrijp dan ook niet dat dit in Nederland nog nooit is gedaan. Blijkbaar vonden ze in Amerika dit idee wel de moeite waard en dus lees ik vandaag bij Michael Stephens over StoryTubes. Nu start deze wedstrijd op 1 april en toch denk ik niet dat het een grap is.

Wat is de bedoeling. De kids maken een filmpje van 2 minuten over hun favoriete boek. Plaatsen dit op YouTube en vullen het wedstrijdformulier in op de website van StoryTubes. De categorieen waaraan zij mee kunnen doen zijn Hair-Raising Tales, From or For the Heart, Of Heroes and Heroines en Facts, Fads and Phenoms. En het zijn niet alleen de kids die leuke prijzen kunnen winnen ook de organisatie die als sponsor heeft geholpen.

Voting mania will then begin and happen each week in May! At the end of each week, one lucky contestant will win $500 in books. Their sponsoring organization (school, library or designated organization for home-schooled youth) will receive $1,000 in books.

Eigenlijk kun je de gebruikers van de bibliotheek over allerlei onderwerpen een filmpje laten maken om prijzen te winnen. Zoals de favoriete plek in de bieb, wat doe jij in de bieb, wat mis je in de bieb, etc. Zolang er wat te winnen valt zullen er gebruikers meedoen. Maar in dit geval, met de kids, weet je zeker dat het mooie filmpjes op zal leveren. Alleen al omdat zij zo ontzettend enthousiast over hun favoriete boek kunnen vertellen.

5 thoughts on “Kids en boeken”

 1. @ WoW!ter,

  misschien een idee om op te pakken en dan de prijsuitreiking tijdens de OCN te doen?

  M.

 2. @Moqub,
  Er zijn wel soortgelijke initiatieven geweest in Vlaanderen. Je moest, als ik me goed herinner, een filmpje maken over jezelf en je favoriete boek. Daarvoor werden ook prijzen uitgeloofd. Ik denk dat het maken van een filmpje heel erg past bij jongeren en ze hebben er niet veel meer voor nodig dan hun mobiele telefoon.

 3. @ Margreet,

  dank voor de aanvulling. Ik heb een idee als dit niet eerder langs zien komen en ben vergeten bij de zuiderburen te kijken. Maar je hebt gelijk, met een mobiele telefoon komen de kids al een heel eind en YouTube gebruiken ze ook al. Nu alleen de prijzen nog regelen en wat reclame maken voor het idee en we kunnen gaan voor een Nederlandse variant.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com