MSN in de bieb II

In december 2004 schreef ik over het afschaffen van MSN in onze bibliotheek, vanuit het management werden wij verzocht alle chat-achtige programmatuur van de pc te verwijderen. Uiteraard heb ik dit gedaan. Gelukkig zijn er ook webgebaseerde chatprogramma’s zoals webmessenger, Meebo en Google Talk.

Vandaag lees ik over een nieuwe ster aan de hemel: eBuddy. Je kunt inloggen met een MSN, Yahoo of AIM-account. Het nadeel van webmessenger vind ik dat je geen knipperend balkje krijgt als iemand je een bericht stuurt en je dus een bericht kan missen. Of dit bij eBuddy ook zo is weet ik nog niet want ik heb nog geen bericht ontvangen. Ik heb eBuddy aanstaan dus als ik vanavond nog ga chatten met iemand dan kan ik er vast meer over vertellen.

Meer info: eBuddy
Via: BlueAce

Update: het verzenden van een file gaat niet via eBuddy. Dat is wel jammer. Meer storend vind ik dat er niets in beeld beweegt, alleen een geluidje moet je duidelijk maken dat iemand iets wil zeggen. Bij deze: eBuddy wordt het niet voor mij.

10 thoughts on “MSN in de bieb II”

 1. Hier (bij Fontys dus) zit msn standaard op de computer sinds we overgestapt zijn op XP. Wel zo fijn, ik heb nl. helemaal geen zin meer om studenten er op te wijzen dat chatten niet mag en dat ze de pc’s alleen maar voor studie doeleinden mogen gebruiken. Ze zijn oud en verstandig genoeg (tenminste, daar ga ik van uit) om zelf te bepalen wanneer ze wel en niet kunnen chatten. En ach, die kids van tegenwoordig zijn zo multi, die doen toch makkelijk 3 of 4 dingen tegelijk?
  En zoals ik ook al eens bij Edwin schreef, als collega’s msn hebben aanstaan is dat makkelijk met koffie halen, scheelt je weer wat telefoontjes 😉

 2. @ Danielle,

  Ja dat wil ik ook wel, maar het mag dus niet meer. Voordat het werd “verboden” gebruikte ik het vooral als ik geen zin had om te lopen…. en nu moet ik heel vaak trappen op en af om bij iedereen langs te gaan. Vermoeiend!

  Het argument bij ons is veiligheid… en volgens mij ook dat men nu zeker weet dat iedereen met zijn werk bezig is in plaats van chatten met vrienden 😛

  Misschien kan ik – als ik met hele goede argumenten kom – het managementteam overhalen om msn gewoon weer toe te laten.

  M.

 3. @ Danielle,

  het is gelukt, onze eerste chat is een feit. Was gezellig! Volgende keer een biertje erbij?

  M.

 4. @Moqub: Dat was heel gezellig, wie had er ook alweer het laatste woord? Had jij dit biertje gisteren niet al dan, ik wel hoor 😉

 5. Gelukkig ga ik er niet over, maar als het management mij zou vragen om MSN van alle PC’s te halen, dan had ik dat echt geweigerd. Ik zou ze eerder fijntjes wijzen op de kansen die ze daarmee voor de bibliotheek laten liggen. Virtuale infobalies zijn geen nieuw fenomeen, maar blijkbaar moeten daar dure en niet werkende oplossingen als QuestionPoint voor worden aangeschaft terwijl MSN gewoon gratis is en begrepen wordt door iedere student.

  Als bibliotheek moet je toch zorgen dat je zichtbaar aanwezig en beschikbaar bent op de plekken waar de klanten zijn. Dus, waarom ziten we niet massaal in MSN?

 6. @ Gerard,

  kan het niet meer met je eens zijn! Maar helaas is de realiteit anders. Ik heb wel gesprekken gehad over MSN en dan komt, zoals jij al zegt, QuestionPoint ook om de hoek kijken. Waar wij bij ons in de bieb tegenaan denken te gaan lopen is continuiteit van de dienst want als je chat aanbiedt moet er altijd iemand op die momenten zijn. Een student kan niets met opmerkingen als de biebmedewerker is ziek of op vakantie. En zolang wij daar nog geen oplossing voor hebben bedacht, wordt een chat met een bibliothekmedewerker niets maar ook chatten op de werkplek niet.

  M.

 7. Je schrijft ‘Waar wij bij ons in de bieb tegenaan denken te gaan lopen is continuiteit van de dienst want als je chat aanbiedt moet er altijd iemand op die momenten zijn.’

  Misschien moet je die continuiteit ook niet te veel willen nastreven. Als de mediatheek gesloten is, of het druk is aan de balie, moet de klant ook wachten. Zolang de status in MSN op ‘Busy’ staat, wordt de visuele infodesk ook met rust gelaten.

 8. @ Gerard,

  tsja zo zou je het ook kunnen zien. Maar zo wordt er nog niet over gedacht (zal het eens inbrengen in de groep). In Amerika ben ik er achter gekomen dat zij daar prioriteiten geven aan soorten vragen. Iemand aan de balie gaat voor bellen, en bellen gaat voor chat. En blijkbaar werkt dat want er komen geen klachten.

  M.

 9. Zijn er ook nog andere site’s dan ebuddy waar je op kunt msnen want bij ons op school kunnen wij niet op ebuddy komen die site is geblokeert alleen als wij bijv. een tussenuur hebben willen wij graag msnen en dat kan dus niet

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com