muziek onder de kegel

Het was al een paar jaar een wens en gister was het zover. Muziek onder de kegel in de TU Delft Library. Op de website van organisator Sport en Cultuur werd de activiteit op deze manier aangekondigd:

In aanloop naar het Delft Chamber Music Festival speelt Liza Ferschtman in de TU Delft Library met enkele muzikale vrienden een uur lang de formules uit de boeken! Liza is artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival en tevens de meest getalenteerde violiste van Nederland. Ze won verschillende belangrijke prijzen, waaronder de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici; de Nederlandse Muziekprijs. Voor de liefhebbers van klassieke muziek is dit een uitgelezen kans! Vrijdag 14 juni, 15.00 uur – 16.00 uur @ TU Delft Library. Toegang is gratis.

Delft Chamber Music Festival

Van 26 juli t/m 4 augustus vindt het Delft Chamber Music Festival plaats. Voor dit jaarlijks terugkerende festival komen topmusici in de klassieke muziek uit alle hoeken van de wereld tien dagen lang naar Delft. Het festival staat inmiddels internationaal bekend om het hoge niveau van de musici, de bevlogenheid van de uitvoeringen en de unieke benadering van de muziek zonder de traditie uit het oog te verliezen. Kijk voor meer informatie op www.delftmusicfestival.nl

 

Twitter - DelftMusicFest- Liza en Jennifer Stumm krijgen ...

Maar waarom dan precies in een bibliotheek, waar op dat moment de tentamenperiode begint en studenten in stilte willen studeren. Wij hadden daarvoor het volgende antwoord:

Waarom dit concert?
De TU Delft wil de hardwerkende student iets geven, iets moois.

Waarom muziek?
Muziek kan verschillende positieve effecten hebben; musiceren verbetert het abstractievermogen en het analytisch denken en door gezamenlijk te musiceren wordt  groepsgevoel en de discipline versterkt, evenals sociale en emotionele vaardigheden.  Allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je succesvoller bent tijdens je studie.

Waarom in de Library?
Luisteren naar klassieke muziek kan hartslag en bloeddruk verlagen en het cortisolgehalte in het lichaam doen dalen;  ideaal in een tijd vol tentamenstress. De Library is een plek waar altijd mensen aanwezig zijn en waar continu doorloop is. Een flash mob, maar dan aangekondigd! Kunst en wetenschap samenbrengen in een uniek concert op een unieke locatie. De TU Delft hoopt de student er een plezier mee te doen.

Helaas was ik er niet bij (ik keek naar vliegtuigen in Volkel) maar heb begrepen dat het een succes was en dat er weinig klachten waren.

Wilmastweet

En als ik dan deze foto zie, van Wilma onze directeur, waar mensen op de tafel zitten om de mensen heen die studeren, dan kan ik alleen maar heel trots zijn op een werkgever waar dit mogelijk is en op studenten die ons dit laten doen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com