Op bezoek bij: Tapijn Learning Spaces

Gister was ik op bezoek in Maastricht om het net nieuw geopende gebouw van de Tapijn Learning Spaces (Loods V) te bezoeken. Ik kom er nu achter dat ik geen foto heb gemaakt van de buitenkant. Maar het Tapijnterrein in Maastricht was waar voorheen een groot hek omheen stond en waar niemand, behalve militairen, in mochten.

tapijn1

De Universiteit van Maastricht heeft nu een aantal gebouwen van dit terrein voor de komende 3-4 jaar gekregen en de bibliotheek heeft in een van de gebouwen Learning Spaces gemaakt. Op 18 mei ging het gebouw open. 150 studieplekken die elke dag open zijn van 7.00 ‘s ochtend tot 11 uur ‘s avonds.

tapijn2

De inrichting is sober maar functioneel. Tweedehands meubilair wat niet altijd bij elkaar past. Ik weet niet of dat erg is. En eigenlijk heeft het wel iets.

tapijn3

Er zijn grote ruimtes en kleine ruimtes waar je met een aantal personen kan samenwerken. Thematisch ingericht zoals bijvoorbeeld Bauhaus.

tapijn4
Studenten gaan deze locatie runnen. Zij gaan samen met de gebruikers onderzoeken wat nodig is zodat, als er straks een nieuw gebouw op het terrein komt, iedereen weet wat wel en niet werkt. Poortjes bij de deur zorgen er voor dat alleen UM-studenten hier naar binnen mogen. Ik ben heel benieuwd wat er de komende jaren geleerd wordt van deze locatie.

Toen ik twee weken geleden in de Efteling was met Judith / @jujuutje kwamen wij erachter dat zij Yvette van de bibliotheek van UM niet kende. Dus ik stelde voor aan Judith om ook even aan te waaien en kennis te maken. Gaby was er ook. Het werd een gezellige boel 🙂

tapijn5

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com