Ouderwets goed

Ik ontmoette Jenica Rogers voor het eerst in 2006 tijdens Computers in Libraries. Onbekend met de Amerikaanse bibliobloggers haakte ik aan bij een bloglunch en diner en leerde ik ze stuk voor stuk persoonlijk kennen. De jaren erna zochten Jenica en ik elkaar op tijdens CIL om te lunchen en bij te kletsen en soms stuurden wij elkaar een mailtje.

Sindsdien heeft Jenica in de bibliotheekwereld carrière gemaakt en heeft zij het zover geschopt als directeur van een bibliotheek. En in die positie kreeg zij laatst wel een heel bijzonder bericht.

stoep

Kan me zo voorstellen dat je even na moet denken over hier op te reageren. Hoe zij dat deed lees je op haar blog. En hierna schreef zij nog een post over dit onderwerp, die lees je hier.

Ik heb even zitten denken hoe mijn directeur hierop zou reageren. Vast niet zoals Jenica, op handen en knieën op de grond met een stukje stoepkrijt in de hand om een antwoord te schrijven. Ik denk dat mijn directeur een berichtje had geplaatst op de website van de bibliotheek of een poster had opgehangen op de voordeur. En soms in deze tijd, waarin ook ik vaak denk dat online beter en sneller is, is het fijn om weer even teruggebracht te worden naar hoe het voorheen ging. Iemand stelt tenslotte een vraag en die beantwoord je op de manier waarop de vraag gesteld is. In dit geval dus met krijt.

Met dank aan: Attempting Elegance, oftewel Jenica, ook voor de foto.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com