Presentatie OB-Rotterdam – deel II

Presentatie Bibliotheek 2.0 - Bibliotheek Rotterdam - 2007 sept. 10th

Presentatie Bibliotheek 2.0 – Bibliotheek Rotterdam – 2007 sept. 10th,
originally uploaded by moqub.

Net huis, na een uitermate geslaagde presentatie. Zeer geslaagd dankzij het publiek! Er werden goede vragen gesteld, veel vragen ook waardoor ik na een half uur nog niet veel verder was dan het eerste voorbeeld, Flickr in dit geval. Daarna Delicious, YouTube en LibraryThing laten zien. Aan de bibliotheekvoorbeelden ben ik niet toegekomen maar gelukkig staan die in mijn presentatie zodat iedereen die het nog wil zien door kan klikken.

En zoals ik al tijdens mijn presentatie zei, gewoon uitproberen en aanmelden. Doen is geloven zei Rita Niland en daar moet ik haar absoluut gelijk in geven. En voor de mensen in de zaal – ben je online, zit je in een netwerk, voeg mij dan toe, ik wil graag jullie “vriend” zijn.

3 thoughts on “Presentatie OB-Rotterdam – deel II”

 1. Niet zo lang geleden hield ik ook een presentatie over digitale nieuwigheden in mijn eigen bieb en daarbij liet ik (via een Powerpointpresentatie) eigenlijk alleen screenshots zien van waar ik over vertelde. Of soms helemaal niks. De opmerking die ik erna kreeg was dan ook dat het te snel ging (en veel Engelse termen!) en dat men voorbeelden had willen zien. Goed dat jij dat wel deed!

  Het was voor mij een leerpunt. Ik moet er niet vanuit gaan dat mensen dat in hun eigen tijd nog eens gaan bekijken, maar moet het direct laten zien.

 2. @ Natalie,

  mijn eerste live demo was een drama waar alles fout ging. Als ik dan anderen bezig zag waar internet wel werkte was ik stikjaloers. Maar ik heb de moed niet opgegeven, het moest toch een keer goed gaan.

  Vandaag ging het goed. Internet deed het, het publiek stelde vragen en ik deed mijn ding live.

  Sommige mensen zullen wel gaan kijken, maar alleen als zij het superinteressant vinden. En zeg nou zelf, als jij iemand live een demo ziet geven is dat toch veel leuker dan slides laten zien (ook al is dat veiliger!!). Dus volgende keer gewoon doen! Ik duim voor je 🙂

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com