2005 – een terugblik

2005 was een druk jaar. Zowel op werkgebied als prive is er veel gebeurd. De eerste dag van het nieuwe jaar is een mooi moment om even terug te blikken.

Aan het begin van 2005 werd mijn tijdelijke contract omgezet naar deels vast en deels een nieuw project. Ook werd besloten dat de pilot die de UB gedraaid had met Livelink (Open Text), het jaar daarvoor, werd omgezet naar een implementatie. Een geheel nieuw intranet was een kleine vier maanden later een feit. Het was best een hele klus om alle medewerkers in te laten zien dat een nieuwe manier van werken (dmv workflows) en kennisdelen noodzakelijk is om als UB de komende jaren nog beter te kunnen functioneren en de dienstverlening te optimaliseren. Ik ben er ook best trots op dat ik samen met collega´s een workflow heb laten ontwikkelen voor de vraagafhandeling, dus van de klant naar ons toe. Het is goed om nog beter inzicht te krijgen in hoe lang een klant op een antwoord moet wachten en hoe het antwoord geformuleerd is (dus kwaliteit beter kunnen waarborgen). Dat veranderingen tijd kosten is algemeen bekend en dus is het niet van vandaag op morgen allemaal geregeld maar we werken er wel heel hard aan.

Een ander nieuw systeem waar ik ook ontzettend trots op ben is ontwikkeld in het kader van de Informatievaardigheden. Jaren lang werden de Informatievaardigheden in Blackboard onderhouden. Dit gaf veel problemen als er iets in de tekst aangepast moest worden. Dit moest in ons geval dan op verschillende plaatsen gebeuren. Daarom hebben wij gezocht naar een systeem dat op paragraafniveau tekst kan hergebruiken. Een werkbezoek aan de UB van de VU werd geordganiseerd omdat zij daar een systeem gebruiken dat aan onze wensen voldoet. Maar wij wilden meer. Een bedrijf waar wij veel mee samenwerken heeft toen in Coldfusion iets voor ons gebouwd. Noem het een repository. Allen tekstblokken, url´s, afbeeldingen, filmpjes (robodemo) worden als losse elementen in het systeem opgeslagen. Als er een cursus gemaakt moet worden kun je deze per pagina samenstellen uit de elementen die in het systeem zitten. Wijzigen hoeft dan nog maar op een plek en dat scheelt enorm veel tijd. De cursussen worden binnenkort aan het grote publiek gepresenteerd. Ik zal er dan vast nog wel iets over schrijven.

Ja en dan nog een groot project dat, als het goed is, in 2006 afgerond gaat worden. De gehele universiteit gaat over op een nieuw cms. Na twee jaar gebruik te hebben gemaakt van Zope/Silva is besloten hier niet verder mee te gaan. Wat het nieuwe cms wordt……. je leest het hier als het zover is.

Dat ik van mijn baas een cursus multimedia-vormgeving mocht volgen was uiteraard mooi meegenomen.

Prive was 2005 ook een jaar van hoogtepunten. Ik heb een paar weken geleden mijn rijbewijs gehaald en ben vanmorgen naar familie in Enkhuizen gereden (bijna 2 uur…..). Ook hebben mijn vriend en ik een nieuw huis gekocht: EEN KUBUS!!!! Wij gaan onze nieuwe blokkendoos over een paar weken vullen en inrichten met onze spullen en vanaf dan wonen wij midden in het centrum van Rotterdam en wij hebben er enorm veel zin in. Ik heb ongeveer alle films die dit jaar zijn uitgekomen gezien in de bioscoop en ben veel naar het theater geweest.
Ik denk dus ook dat 2006 net zo´n mooi jaar wordt als 2005. En hoe leuk het allemaal wordt…. ja daar zal ik hier af en toe wel eens wat over schrijven.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com