Als je echt veel, maar dan ook veel te veel tijd over hebt

Ik loop een beetje achter met het lezen van mijn feeds en dus zag ik pas vandaag het artikel van Lorelle VanFossen op de Blog Herald met de titel Cleaning Up Old Posts, The Gateway to Your Blog.

Als je al een aantal jaren blogt dan zijn de oudere post wellicht gedateerd. Dat is niet erg, maar je kan er wel iets aan doen. Tenslotte vinden geinteresseerden deze posts via de zoekmachines en hebben ook zij behoefte aan informatie die up-to-date is.

Ik moet eerlijk zijn, ik kijk bijna nooit bij mijn oude posts. Soms zoek ik iets en blader ik er door. Maar daar laat ik het dan bij. VanFossen pleit ervoor dat je de oude posts bekijkt, herschrijft en links aanpast (als dat nodig mocht blijken te zijn). Of zoals VanFossen het schrijft:

 • What it says.
 • How it says it.
 • If it still says what I want it to say.
 • Is it offering good links to other resources on my blog?
 • Are the outgoing links still valid?
 • What can I do to make it even better?

Vervolgens geeft VanFossen haar stappenplan weer. En ik moet zeggen, zij gaat er zeer serieus mee aan de slag. Ik niet, ik heb daar echt geen tijd voor (alhoewel, misschien moet ik er tijd voor maken). Wellicht een klus voor de eerstkomende vakantie, maar aan de andere kant, misschien ook niet.

Meer info en met dank aan: Blog Herald

One thought on “Als je echt veel, maar dan ook veel te veel tijd over hebt”

 1. Eén van de grote voordelen van een blog vind ik juist, in tegenstelling tot een website, dat je oude postings verouderen en de inhoud gedateerd =mag= zijn.

  Dat betekent dat =ik= mij zeker niet verplicht zou willen voelen om oudere postings bij te werken. Bij sommige doe ik dat wel, vooral als ik na een zoekactie een vergeten verouderd artikel van mijzelf tegenkom, maar dan gaat het om iets waar ikzelf wederom in ben geïnteresseerd.

  Het idee van een blog is toch een dagboek. In een dagboek ga je de oude berichten achteraf toch ook niet bijwerken?

  Vaak heb ik nauwelijks de tijd om alles te bloggen wat in mijn hoofd zit, alles te delen wat ik wil delen. Zodra er niet nieuws meer is, kun je tijd vinden om de oude bewerken. Maar gelukkig is dat nooit het geval… en misschien kun je als je dat wel denkt, beter stoppen met bloggen.

  Als er commentaar is op een artikel door iemand die niet op de datum let en geen idee heeft wat m.i. de intenties van een blog zijn, wil ik het wel eens veranderen, maar eigenlijk liever niet…

  Groet
  Rita Niland aka ritanila

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com