Bibliotheekbloggers zijn veelal vrouwen

Vandaag een post van Meredith – Information wants to be free – over haar online onderzoek naar bibliotheekblogs.

Zij verdeeld haar onderzoek in vier elementen:

116 personen vulden de vragenlijst in. Het meerendeel vrouwen (ook wel logisch in dit beroepsveld). De grootste groep is tussen de 30 en 40 jaar oud.
Belangrijkste reden om te bloggen is het delen van informatie – of het nu gaat om een goed idee of het op de hoogte houden van familie en vrienden. En meest gebruikte systeem: blogger (vast omdat het zo´n makkelijk en gebruikersvriendelijk systeem is).

Meredith vindt het jammer dat zij zo weinig bibliotheekbloggers uit West-Europa heeft bereikt. Dus hou haar weblog in de gaten en vul de volgende keer gewoon even de enquete in dan komen Nederlandse bibliotheekbloggers misschien ook wat meer op de kaart.

Bron: Information wants to be free

3 thoughts on “Bibliotheekbloggers zijn veelal vrouwen”

 1. Ik ben sinds april dit jaar op haar weblog geabonneerd via Bloglines en heb ook de survey ingevuld. Ik vond dit overigens zeer zinvol, al was het alleen maar om de gemiddelde bloggerleeftijd wat op te krikken 😉

 2. @ Sybilla

  Ik vroeg me tijdens het schrijven al af wie er behoort tot Western Europe and UK…. 9 (5.5%). Had het eigenlijk wel vreemd gevonden als jij de enquete niet had ingevuld 🙂

  En die leeftijd….. ja dat blijft nu een vraag, hoor je in de ene groep…. of net in de andere……

  Denk je dat zo´n enquete in Nederland zal aanslaan?

  M.

 3. Ik daag je uit om het te proberen… als je hulp nodig hebt om zo’n enquete op te zetten, hoor ik dat wel weer! Misschien kunnen we daar tijdens de OWD over doorbomen.

  En wat die leeftijd betreft: ik maak er totaal geen geheim van dat ik tot de ‘stereotype-busting figure’ van 25,9% behoor (toevallig word ik vandaag 48!)

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com