Deze FFextensie wil ik wel proberen

Source: WikipediaIk ben dol op handige extensies en dus wil ik deze wel uitproberen. Het gaat om Zemanta. Wat Zemanta doet is tijdens het typen van een blogpost zoeken naar relevante afbeeldingen, links, tags en artikelen om bij de post te plaatsen. Deze extensie werkt het beste bij een Engelse post maar dat weerhoudt mij er niet van om het te testen. Levert Zemanta beter passende foto’s dan bijvoorbeeld Photo Dropper – waar ik zelf een zoekterm in moet typen?

De afbeeldingen komen van Wikimedia Commons, Flickr en verschillende stockfoto aanbieders. De artikelen uit meer dan 300 top bronnen (volgens de FAQ op de site). Volgens de makers van Zemanta is alle content die zij aanbieden copyright vrij en dus mag je deze zonder enig probleem gebruiken.

Na twee updates van content vindt Zemanta een aantal foto’s van gebouwen en bijvoorbeeld deze: ** oeps de foto komt bovenin mijn post als ik er op klik en onderin verschijnt een + zemified button **

Een artikel dat ik vind met Zemanta is bijvoorbeeld deze:

En dat ziet er dan wel weer mooi uit. En het gemak is aangenaam, zeker als de related articles ook echt related zijn en je ze door een klik in een post kan plaatsen.
En de links die Zemanta vindt in de post en die nog niet aangemaakt zijn worden onderaan de post geplaatst. Klikken op een link en ploep deze staat in de tekst. Je kan overigens door op visit te klikken eerst even kijken wat voor link het is en of je deze wilt gebruiken. Zemanta geeft namelijk een linksuggestie voor IK met een pagina op Wikipedia.Een nadeel dat ik nu al zie is dat mijn invoerscherm aan de rechterkant bovenaan gevuld wordt met Zemanta. Dit betekent dat ik ver naar beneden moet scrollen om mijn categorieen voor de post toe te voegen. Maar als dat het enige is ….

Met dank aan: About: Blank

2 thoughts on “Deze FFextensie wil ik wel proberen”

  1. Ik wil het komende donderdag wel even live bij jou in actie zien….
    Daarna ga ik het proberen.

  2. @ WoW!ter,

    dat is natuurlijk prima. Kun je meteen zien of het wel of niet handig is.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com