FeedRinse – waarom snap ik het niet?

Stel je hebt teveel feeds om te lezen. En stel je wilt een ordening hierin aanbrengen. Want stel, je ziet door de bomen het bos niet meer. Dan is er een programma dat heet FeedRinse waar je je feeds in kan uploaden en waarop je dan filters los kan laten, zoals auteur, trefwoord, etc.

feedrinse.png

Maar wacht even. Als ik teveel feeds zou lezen en ik zou door de bomen het bos niet meer zien dan is een eerste actie dat ik de blogs die ik wel heel graag lees en waar ik heel veel informatie uit haal bovenin mijn reader plaats. Dit kan door middel van het aanmaken van mappen. Daarna heb ik dan de keuze om de eerste (dus belangrijkste mappen) wel te lezen en de andere mappen niet. Ook kan ik gaan schonen in mijn feeds waardoor ik alleen die feeds overhoud die ik graag lees.

Ik kan toch geen filters bedenken van dingen die ik niet wil lezen. Dus geef ik dan filters van dingen die ik wel wil lezen. En dat zijn nu juist die feeds die terugkomen in mijn lijst. En ach, die enkele posts die dan over de kat of familie gaan die neem ik op de koop toe, want soms zijn ook die leuk om te lezen.

En dus is feedrinse voor mij geen oplossing. Gelukkig was ik ook niet op zoek naar een.

Met dank aan: 6 ways to filter your RSS-feeds op The Read/Write Web

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com