Kom… nou niet verlegen zijn…

Toen ik overstapte op een nieuw blog-cms en dus ook een nieuwe rss-feed kreeg wist ik dat ik een aantal lezers zou verliezen. Ik heb er volgens Bloglines nu 10 – waarvan er 4 anoniem zijn. Wie zijn jullie toch? Verlegen – beschaamd – mogen anderen niet weten dat je blogs leest? Bang om terug gevonden te worden in Google? Of dat anderen kunnen zien wat jij ook leest?
Sybilla heeft al een keer een oproep gedaan om de Bloglines op public te zetten. Ik wil ook een oproep doen aan hen die anoniem blijven, kom tussen de schuifdeuren vandaan en laat je zien, er is niets om je voor te schamen.

En voor al die lezers die ik ben verloren, ik hoop dat jullie snel weer de weg terug vinden 🙂

18 thoughts on “Kom… nou niet verlegen zijn…”

 1. Zou ik 1 van de anoniemen zijn?
  Je blog is iig zeer informatief en je postjes interessant.

  Keep up the good work!

 2. Ze vinden je weer wel hoor. Beetje commentaar achterlaten links en rechts. Beetje aanmelden bij de grote rss-boeren opnieuw en blijven zorgen dat er naar je verwezen wordt 🙂

  Maar je blog is er wel fraai door geworden.

  Ik wil ook wel eens iets anders maar ben erg huiverig voor een overstap waarbij ik alles weer kwijt ben. Blogger is er nog niet helemaal klaar voor :-/

 3. @Edwin: Net als web-log dus 🙁 En dat verwijzen is vandaag iig bij mij alweer aardig gelukt, met dank aan de schoolagenda 🙂

 4. ik lees je via mijn newsgator. ik ben hier de enige abonnee van je! 🙁

 5. @ BO18,

  zo te zien ben jij een van de anoniemen, maar nu dus niet meer 😉 – thanks!

  @ Edwin,

  het voordeel van mijn overzetting is dat mijn database met posts bij een vriend op de server draait en wij dus gemakkelijk alles konden overzetten. Toen ik van Blogger overstapte op Nucleus heb ik alles gecopy-paste. Was even werk maar heb er achteraf helemaal geen spijt van. Ik zou het zeker overwegen als je wat serieuzer ben geworden aangaande het bloggen (en volgens mij ben je dat)
  Maare hoe tel je abonnees via Netvibes?

  @ granuaile

  Thanks for being a reader! Staat de teller nu alweer op 11 😀

  M.

 6. Bij web-log moet je ook alles omzetten met copy-paste en daar heb ik dus helemaal geen zin in. Ben ook wel een beetje gehecht aan mijn naam 🙂 En die rss feed voor je comments zijn super handig, ben tot nu toe de enige subscriber maar misschien worden het er meer als ik er wat reclame voor maak?

 7. @ Danielle,

  reclame maken mag altijd – maar met nog geen 20 lezers van mijn blog zullen er nog minder zijn die die rss aanzetten 😀

  Thanks anyway!

  M.

  PS en als je een eigen domein hebt kun je ook zelf een naam kiezen of bestaat jouw naam al?

 8. @ Danielle,

  heb even gechecked en je bestaat al… dat is wel jammer. Maar nu je nieuwe visitekaartjes hebt wordt het misschien tijd voor een blog onder je eigen naam?

  M.

 9. Ik ben ook een van de bloglines anoniemen denk ik 😳
  En bloglines bracht me vanzelf bij je nieuwe feed, ben alleen nog bezig met de achterstallige post ‘weg te werken’ 😉

  Zoals de vorige reageerders al zeiden: ga vooral door!

 10. @ Dymphie,

  dank je wel. Heb ik even een vraagje voor jou. Toen ik op de BDI (Deventer 1991-1995) zat was er een meisje in mijn klas die Dymph heette, zou jij dat misschien kunnen zijn?

  M.

 11. Nee, helaas :mrgreen:
  Ik ben afgestudeerd in 1978 … (oef) en in Amsterdam, toen nog FMA.
  Heb al een scala aan wijzigingen op alle fronten achter me 😉
  en geloof me hier win je wat, maar daar verlies je ook altijd weer wat. Perfect zal het wel niet worden, maar zolang je de lijn stijgende houdt, gaat het in elk geval vooruit (grijns).

 12. Ik ben alvast één van die 4.

  Nee ,ik ben niet verlegen. Kijk maar hier:
  http://share.opml.org/viewsharedfeeds/?user_id=4006

  Maar Bloglines is mijn persoonlijke back-up. En net zoals ik niet alles schrijf over mezelf of geen privé-foto’s online zet, heb ik ook de behoefte aan een stukje privacy over wat ik lees. Er zijn mensen waarvan ik niet wil dat ze weten dat ik hen lees. Dat moet kunnen vind ik.

  Maar jij staat wel lekker op mijn lees-lijst ;-).

  Ben je feed blijkbaar effe kwijt geweest. Maar ik ben terug :-).

 13. @ Smetty,

  tuurlijk moet dat kunnen. Ik ben al blij met elke lezer maar ben te nieuwsgierig dus eigenlijk wil ik weten wie er achter dat lijstje lezers zit. Inmiddels ben ik er al aardig achter.

  Wat mij er aan doet denken dat wij nog steeds geen “bierdate” hebben staan, dusssss…. suggesties? Of wachten we op de SURF onderwijsdagen?

  M.

 14. Wat is daar nu mis mee??
  als die mensen nu anoniem willen zijn!!
  Wees blij dat je reactie’s krijgt op je blog .
  das toch ook tof?!
  Wat ben je er nu mee dat je zijn naam weet??
  9 op de 10 kansen ken je hem toch niet .

  Elien

 15. @ Elien,

  misschien heb je gezien dat deze post van meer dan 3 jaar geleden is!! In die tijd zijn er veel dingen veranderd. Zo ook mijn idee over anoniem mijn blog lezen. Ik weet dat ik een aantal zeer trouwe lezers en reageerders heb en dat is prima. Anoniem lezen en reageren, ook goed.

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com