Mijn eerste post met WordPress 2.5

Vanavond heeft mijn weblogsoftware een upgrade ondergaan en ik moet zeggen, het ziet er aan de achterkant ontzettend mooi uit. Nu had ik al screendumps gezien van de nieuwe versie maar om het dan ook echt te kunnen gebruiken is toch anders en ook nog even wennen.

Nu had ik van de week moeite met mijn editor en kon ik alleen in html een nieuwe posts schrijven. Niet handig als je over twee dagen naar een congres in de States vertrekt en je dus zeker weet dat je heel veel gaat schrijven. Ik had mijn hoop gevestigd op de nieuwe versie van WordPress. Maar helaas, bij het schrijven van een post nog steeds geen WYSIWYG editor. En tsja als je dan van degene die je weblog host hoort dat hij geen enkel probleem heeft met de editor dan ga je toch aan jezelf twijfelen, want ook op mijn werk deed de editor raar. Ik had de Zemanta plugin al gedeinstalleerd en dat had ook niet geholpen. Toch maar even googlen op de briljante tekst wysiwyg editor wordpress gone. Ik kwam uit op een wordpress forum waar iemand anders ook last had van hetzelfde probleem.

En daar stond het antwoord. Ik durf het bijna niet te vertellen want de mensen die mij kennen weten mijn haarkleur….. Het was een vinkje dat ik uit had gezet toen ik aan het testen was met een nieuwe theme, het vinkje van de wysiwyg editor in mijn profiel. Oeps!!

Update: ook even een nieuwe plugin geinstalleerd die iBegin Share heet en waarvan je de knop onderaan elke post ziet. Als je hierop klikt kun je kiezen om de post te bewaren als een bookmark op een social software site of om de post als pdf/worddoc te bewaren of om te printen.

4 thoughts on “Mijn eerste post met WordPress 2.5”

 1. Overigens, volgens mij is er nog iets niet helemaal 100%
  Doorklikken vanuit Google Reader leverde me eerst een wit scherm. Bij een refresh kreeg ik het bericht.
  Bij het posten kreeg ik na submitten de eerste keer ook een wit scherm, de back knop en opnieuw submitten werkten daarna wel weer.

  De eerste keer submitten brengt me overigens bij “http://www.moqub.com/wp-comments-post.php”

 2. @ Pierre,

  he getzie, moet ik dat ook weer op gaan lossen…. ach ik heb gerard volgende week bij mij in de buurt 🙂

  en dat grijze, ik wil grijs haar maar de kapper krijgt het maar niet voor elkaar en dus blijf ik lekker blond.

  M.

 3. 1. Grijs haar komt vanzelf, gewoon ITer worden 🙂

  2. Ik kreeg ook met het volgen van de Google Reader link eerst een leeg wit scherm. Ff getest op mijn eigen WP2.5 blog op de zelfde server, en daar geen problemen. Het verschil is wel dat ik wel permalinks gebruik…misschien een hint?

  3. {{vul hier je eigen opmerkingen over vrouwen, haarkleur, techniek en vinkjes in}} 🙂

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com