Oeps dat wilde ik niet

Ik vind het leuk om te experimenteren op mijn weblog. Dus kies ik om de paar maanden een nieuw thema en nieuwe plugins. Dan ziet mijn blog er weer net even anders uit en sommige lezers zijn daar dan wel of niet blij mee. Mijn laatste thema gaf problemen in IE die ik niet op kon lossen. Dus heb ik van het weekend iets anders geprobeerd. Maar dat thema was het ook niet helemaal en dus heb ik gisteravond een thema gevonden waarvan ik dacht dat hij wel een poosje mee kan.

Vanmorgen las ik twee commentaren van lezers die een beetje de weg kwijt zijn op mijn weblog. En dat terwijl ik dacht dat het er juist duidelijker op geworden was….. Dus wat is het geval. In de bovenbalk staan de links naar mijn pagina’s (about, presentaties en publikaties en links – die pagina laat mijn blogroll zien)

Daaronder de sectie Featured Article. Een groter plaatje en een kort stukje van de blogpost. Deze posts komen uit de categorie bibliotheken en veranderen – als het goed is – om de zoveel tijd.

Dan in twee kolommen de laatste tien posts die ik heb geschreven. Met daaronder de laatste vijf posts uit categorieën die ik heb gekozen omdat ik hier het meeste over heb geschreven in de afgelopen jaren. In dit geval bibliotheken, symposia, general, boeken, social software en games.
Aan de rechterkant in de sidebar de tien laatste reacties, de boeken die ik lees of nog wil lezen, de categorieën en de mogelijkheid om mijn rssfeed te volgen.

Het bijzondere aan dit thema vind ik dat ik bij elke post een plaatje kan plaatsen en dat mijn blog nu een beetje op een tijdschrift lijkt. Naar mijn idee staat nog steeds alles op mijn blog wat er eerder ook op stond, alleen nu een beetje anders gerangschikt. Ik moet nog wat aanpassingen doen. De titel bibliotheek van dingen is afgekort tot bvd omdat het anders niet pastte. Daarnaast wil ik mijn oude logo terugzetten, die van het visitekaartje en een probleem oplossen van de tekst van de laatste post die zich herhaald in de categorieën posts daaronder. Hiervoor heb ik een mail gestuurd aan de maker omdat meer mensen dit probleem hebben maar de oplossing nog niet online te vinden was. Ook wordt er in een post bovenaan een korte samenvatting gegeven die ik niet wil, dus daar moet ik ook nog iets op vinden. En om een link staat een rood randje, bah!, weg ermee.

Nieuwe plugins die de lezer ziet zijn links naar mogelijk ook interessante posts en verschillende manieren om te subscriben. Aan de achterkant heb ik een plugin geinstalleerd voor zoekmachineoptimalisatie, een voor Google Analytics en een die de rubrieken naast de post die ik schrijf plaatst in plaats van eronder.

Ik ben blij met dit thema maar een aantal lezers (nog) niet. Dus wat zou jij doen, aanpassen aan de lezer met een thema dat je zelf minder mooi vindt, of het thema lekker laten staan, de lezer went er vanzelf wel aan?

7 thoughts on “Oeps dat wilde ik niet”

 1. Zoals het er gisteren uitzag vond ik het prachtig. Ik moet toegeven dat ik ook heel even moest wennen maar het was sowieso bijzonder, rustig qua opmaak en ook overzichtelijk.

  Veel mensen spreken hun mening niet uit en smaken verschillen altijd sterk.

  Volg jij je instincten maar, zou ik willen zeggen 🙂

 2. Het onderdeel waar bezoekers bij mij het hardst op mopperen is de zoek optie. Die zie ik niet als ik, zoals nu, vanuit de RSS-feed doorklik naar bericht.
  Ik vrees dat ik niet zo’n “bladeraar” ben, dus van de voorkant en de overzichten/links daar zal ik niet zo snel gebruik maken.

  Twee reacties lijken me niet voldoende input voor het aanpassen van je ontwerp. Niet omdat het “meeste stemmen gelden” zou moeten zijn, maar omdat je natuurlijk niet echt kunt inschatten of aanpassingen het niet weer andere lezers minder prettig lezen maakt.
  Daarom lijkt me jouw eigen mening toch gewoon het belangrijkst.

 3. Ik moet zeggen dat ik je nieuwe template juist mooier vind maar het iets minder relevant is voor mensen, die zoals ik, voornamelijk op je site belanden via de RSS feed. Links naar berichten die ‘wellicht ook interessant zijn’ (op basis van tags of categorie neem ik aan) is ook een mooie toevoeging en bespaart doorklikken.

  Plus, een blog bijhouden moet je toch echt wel ook voor jezelf doen en niet voor alle potentiele lezers dus tenzij je alle berichten onvindbaar maakt in een template, zou ik gewoon je eigen mening hierin volgen. Als je berichten interessant zijn, dan vinden mensen het heus wel 🙂

 4. @ allemaal,

  dank jullie wel voor de reacties! Fijn om te horen dat ik gewoon lekker mijn gang moet gaan 😉 Aan het zoeken ga ik nog werken, de zoekbalk staat nu alleen maar op de homepage. Dus voor de komende maanden (tot ik het weer in mijn bol krijg) ziet mijn weblog er dus zo uit.

  M.

 5. Tuurlijk moet je je eigen ding doen, laat je door deze reaguurder niet van de wijs brengen! Deze template ziet er qua vormgeving prachtig uit, het is alleen even wennen aan de niet-‘traditionele’ blog-layout.

  nb. wel snel je oude header terugplaatsen hoor, want deze header doet me erg aan powerpoint denken

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com