Test de laadsnelheid van je blog

Bij Enthousiasmeren lees ik over een handig gratis tooltje waarmee je de laadsnelheid van je weblog kan testen. Uiteraard zoek ik de website van Pingdom direct op om het te testen. En hier is het resultaat:

pingdom.jpg

infoblok1.jpg

Bijna 30 seconden is nu niet iets waar ik heel tevreden mee ben en dan is hij nog gestopt omdat het te lang duurt (minder dan 1o seconden is uiteraard veel beter (en in het eerste geval lijkt het erop dat ik met 5,6 sec. goed wegkom maar het laatste stukje van mijn blog laden duurt heel lang). Ik heb gemerkt dat het laden van mijn blog langer duurt nu ik de Flickrslideshow in de sidebar heb opgenomen. Misschien dat ik die weer eens weg moet halen. Aan de andere kant fleurt het mijn blog wel op en hoeveel mensen bezoeken nu eigenlijk mijn blog (die niet alleen mijn feeds lezen)?e test tussen Google Analytics en het statistekenprogrammaatje dat ik in mijn blog gebruik volgt binnenkort. Ik heb namelijk al gezien dat de aantallen van die twee best wel verschillen.

7 thoughts on “Test de laadsnelheid van je blog”

 1. Ik kom op een laadtijd van 3.1 seconden. Dat valt nog niet tegen, met alle afbeeldingen die ik gebruik.

  Er zijn altijd plugins die veel tijd vreten. Flickrwidgets inderdaad maar ook slideshare is altijd een taaie en ik had ook altijd ‘last’ van fabchannel.

  Toch valt me bij jou niet op dat ‘ie traag is. Dat is op sommige blogs wel anders.

  Ik zou het liefst nog veel meer widgets gebruiken. Maar waar eindigt opfleuren en begint onoverzichtelijkheid he? Het blijft lastig kiezen.
  Dat is waarom ik in het begin zo graag een blog wilde met twee sidebars…
  Maar van dat idee ben ik dus ook afgestapt i.v.m. laadtijden.
  De grootte van je blog kan trouwens ook nog een rol spelen in de indexering door Google…

  Edwin

 2. Jouw blog laadt bij mij altijd heel snel in dus ik vraag me af hoe betrouwbaar die tool is.

  3.8 seconden is het resultaat van mij eigen blog en dat vind ik niet verkeerd. Soms doet de Flickr button wel raar en dat irriteert me. Maar hij is te leuk om eraf te gooien.

 3. Vraag me werkelijk af waarom jouw blog zo traag is. Het kille cijfer komt niet overeen met mijn ervaring.
  Maar evenals Danniëlle, krijg ik met slecht 3.9 seconden een beter cijfer voor mijn webstek. Maar toch vraag ik me af wat de waarde van de tool is.

 4. @ Edwin,

  die two-sidebar vormgeving vind ik persoonlijk erg mooi en overzichtelijk. Je wilt toch wat extra dingetjes kwijt op je blog. Met de plugins blijf ik experimenteren, ook omdat ik het gewoon leuk vind om te zien hoe mensen er op reageren. Zoals bijvoorbeeld met die snap(nogwat) waarbij je als je over een link gaat een preview krijgt van de site… vreselijk!! Ben zooo blij dat ik dat niet geinstalleerd heb.

  @ Danielle & WoW!ter,

  ben blij om te horen dat jullie mijn blog niet sloom vinden laden. En ja wat zo’n cijfer nu precies zegt… in ieder geval zijn jullie blij met het goede resultaat 🙂

  M.

 5. Ik heb even snel getest met mijn blog (zelfde server en zelfde WordPress versie), en ik kom uit op 18,4 seconden, voornamelijk omdat er twee plaatjes in mijn (nogal verragde) template pas 10 seconden later dan de rest binnendruppelen…

 6. @ Mark,

  ow het ligt dus gewoon aan de server en de wp-installatie 🙂

  misschien tijd voor een upgrade?

  M.

 7. Euh, nee…bij mij ben ik voor mijn main content 5 sec. bezig, daarna duurt het echter nog 10 – 12 seconden voordat twee beschadigde plaatjes ook over zijn (ja, ik weet het, die moet ik nog vervangen).

  Ergo: “echte” laadtijd is rond de 5 sec.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com