Wel of geen blogroll?

Toen ik net met mijn blog begon was het heel interessant om te zien wat andere bloggers lezen om op deze manier getipt te worden. Een zogeheten blogroll zag je op veel blogs verschijnen. Ook ik heb al jaren een blogroll op mijn weblog. Maar deze is enorm gedateerd. En sinds kort begint het mijn blogroll mij te ergeren. Nu heb ik wel eens gekeken om een export te maken van de feeds die ik lees en die te plaatsen op mijn blog. Maar wat zegt dat over mij? Dat ik veel feeds lees, dat er ook grappige blogs tussen zitten en zelfs dat ik van Markplaats feeds heb om leuke koopjes op de kop te tikken. Zo’n export lijkt dus geen goed plan. Maar wat dan wel? Een lijst maken van de meest interssante blogs die ik lees? Dat is een hoop werk en moet bijgehouden worden, interesses veranderen nu eenmaal.

Zal ik mijn blogroll gewoon helemaal weghalen? En dat misschien vervangen door iets anders? Ik ben daarom heel erg benieuwd wat jij zou doen, of al doet. Heb jij een blogrol, en zo ja, wat staat daar dan in? Maak jij een bewuste keuze bij het opstellen van de lijst? En dan wil ik ook graag nog iets anders weten. Hoort een blogroll in de zijnavigatie van de pagina of mag het gewoon een losse pagina op je blog zijn?

7 thoughts on “Wel of geen blogroll?”

 1. Ik heb sinds m’n verhuizing naar gerardbierens.nl ook een hele poos geen blogroll gehad, maar ging ‘m toch missen. Weet niet helemaal waarom, misschien omdat het altijd zo’n vanzelfsprekend standaard-onderdeel van m’n blog is geweest. Toen er onlangs een handige blogroll-plugin voor ExpressionEngine uitkwam, heb ik er mijn lijstje favorieten maar even weer ingeklopt.

  ps. je hebt mij nog als weblogzonderhaast.nl in je lijstje staan…

 2. Op mijn nl blog heeft die puur een functie, maar op de en blog ben ik er ook nog niet uit. Om alle rss feeds te listen die ik lees wordt echt veel te saai. In het begin toonde ik mijn bloglines public feeds, maar die zijn ondertussen hopeloos verouderd.
  Toch vind ik het wel leuk een (persoonlijke) selectie van blog te zien.

 3. Ik heb zo’n 50 loglinks verzameld op een aparte pagina (Linx). Die pas ik eens per maand een beetje aan. Is voor mij ongeveer net zoveel werk als deze reaxi plaatsen. 🙂

 4. Op veel blogs die ik lees kom ik dezelfde rolls tegen maar toch vind ik ze altijd wel prettig. Jouw edublogs bijvoorbeeld ken ik maar voor een klein deel. Nu klik ik daar niet zo gek vaak op…maar ik weet wel dat jij ze hebt. Toch wel handig.

  En het zegt ook iets over iemand’s interesses en soms ook over de relaties tussen blogs onderling.

  Ik zie ze het liefst waar ik gewend ben ze te zien, anders wordt het meer zoiets als een link naar connotea of delicious voor mijn gevoel…

 5. Blogs die ik regelmatig lees en zeer regelmatig ververst worden staat er bij mij tussen. Dat varieert van biblio-, tot muziek, tot hardloopblogs. Blogs waarvan ik denk/hoop dat ze ook interessant, nuttig of gewoon leuk kunnen zijn voor anderen. Ik vind het zelf ook vaak handig om door te klikken via mijn eigen blog.

 6. @ John,

  natuurlijk lees ik jouw blog sinds het Edublogetentje. Ik heb alleen nog geen tijd gehad om de blogrol aan te passen en een import van opmlbestand lukt niet…. Er wordt aan gewerkt om de boel te updaten, maar dat is echt een klusje voor een vakantie 😉

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com