Boekenkettingpost

Via Sybilla – Internet-viewer.nl ben ik opgeroepen om aan deze boekenkettingpost mee te doen. En ach – hoewel kettinpost nooit mijn favoriete bezigheid is geweest – kan ik het nu niet laten om hier niet aan mee te doen.

Totaal aantal boeken in mijn bezit: als ik moet schatten rond de 250 (veel te weinig ik weet het).Laatste boek dat ik kocht:
De geboorte van Venus / Dunant, S.
Florence, 1528. Het is de tijd van de Medici, een tijd van overdadige luxe en schitterende kunst. Maar ook de tijd van hellepreken van de religieuze fanaticus Savonarola en de toenemende macht van de nachtpolitie.
Alessandra is nog maar vijftien als haar vader een jonge mysterieuze schilder in huis haalt om de familiekapel te beschilderen. Een moment dat bepalend zal blijken voor de toekomst van Alessandra, die heimelijk haar hart heeft verpand aan de schilderkunst. Wanneer zij later volgens familietraditie wordt uitgehuwelijkt en haar echtgenoot haar ontrouw blijkt te zijn, is zij in eerste instantie volledig uit het lood geslagen. Maar dan blijkt de relatie met haar echtgenoot ook zijn positieve kanten te hebben. Hij geeft haar de vrijheid om haar oude passie, het schilderen, weer op te pakken en zo ontmoet zij opnieuw de schilder uit haar jeugd… (Proxis)

Laatste boek dat ik las:
De Historicus / Kostova E.
De historicus begint wanneer een meisje van zestien op een avond, thuis in Amsterdam, niet alleen een vreemd boek vindt in de bibliotheek van haar vader, maar ook enkele verontrustende brieven. Op zoek naar het waarom van deze brieven stapt ze een wereld vol intriges binnen en maakt kennis met vier historici die hun reputatie, hun geestelijke gezondheid en hun leven op het spel zetten om een middeleeuws geheim te ontcijferen dat tot op de dag van vandaag een bedreiging vormt. (Proxis)

Vijf boeken die veel voor me betekenen:

 • Triologie van de Zeven Wateren / Marillier, J. Fantasievolle Fantasy die blijft boeien.
 • Laten wij aanbidden / MacDonald, A. Bijzonder levensverhaal van een gezin dat woont op Nova Scotia rond 1900.
 • Sir Lawrence Alma-Tadema (tentoonstellingscatalogus Van Gogh Museum – 1997). Mijn absolute favoriet als het gaat om Nederlandse schilders.
 • Engelen : een bedreigde soort / Godwin, M. Heb iets met engelen en dit is een mooi naslagwerk.
 • A History of the Modern World / Paler, R. & Colton, J. Omdat er een tijd was dat ik ging slapen en opstond met dit boek.

Vijf bloggers die ik ?tag? om de ketting voort te zetten:

En nu maar afwachten of iedereen mee doet 🙂

3 thoughts on “Boekenkettingpost”

 1. Leuk dat je meedoet! En zo heerlijk uitgebreid met beschrijvingen en plaatjes… Zoals ik al bij Rob meldde, houd ik zelf helemaal niet van kettingbrieven maar dit is een leuke uitzondering omdat je mensen ermee leert kennen op een andere manier!

 2. @ Sybilla

  Graag gedaan! Ook leuk dat je de mens achter de weblog anders leert kennen, zeker omdat er weinig zijn die schrijven over prive dingen of over de boeken die zij lezen.

  M.

 3. Moqub… wat heb ik deze naam lang niet uitgesproken en of gelezen… geschreven.. bla..

  Leuk, ik ga me er snel in verdiepen en aan meewerken..
  Heb net een aantal boeken gelezen.. pinkeltje en de blauwe duimschroeven.. dus…
  Nee serieus, ben net terug van vakantie en tot mijn nek in de werk ellende, maar pik het snel op!!
  heb pas Het zwaard van Damocles gelezen en de eeuw van mijn vader, dus heb wel wat om neer te zetten!

  Groetjes en hoop tot snel.
  Vlietje

  (huis toch te koop? al wat anders op het oog?)

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com