Gelezen in de maand – april

Een Venetiaans geheim (the Rule of Four) / Ian Caldwell & Dustin Thomason
Al een lange tijd stond dit boek op mijn lijstje van nog te lezen boeken dus toen vriendin MR het aan mij uitleende was ik erg content. Op de achterkant van het boek staat voor de liefhebbers van Dan Brown en Donna Tart en aangezien ik dit ben verwachtte ik veel van dit boek.

En als ik heel eerlijk ben viel het een beetje tegen. Het verhaal, over vier vrienden die het geheim achter een boek uit 1499 proberen te vinden, is wel interessant maar het geheel is een beetje saai geschreven. Ik kon het boek gemakkelijk wegleggen en voelde niet echt de drang om slaap te missen om het boek uit te moeten lezen. Misschien vond ik het verhaal wel een beetje saai omdat er soms geen touw aan vast te knopen is, worden de vier vrienden in het nu beschreven of heb ik te maken met een flash-back… De uitstapjes naar kunst en cultuur zijn overigens wel interessant en veroorzaakten in mijn geheugen momenten van owja, ik was het alweer vergeten.
Zes jaar hebben de schrijvers aan het boek gewerkt en het is hun debuut. Ik mag hopen dat een eventueel tweede boek beter wordt dan deze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com