Gelezen in de maand – augustus

Veemarkt / Laura Zigman
Laatst was de film Someone like you op televisie die ging over de oude – en de nieuwe koetheorie. Bij deze theorie wordt ervan uitgegaan dat als een stier (lees man) eenmaal een koe (lees vrouw) heeft gehad hij deze aan de kant zet voor een nieuwe koe. De eerst nieuwe koe is daarmee een oude koe geworden en moet dus vervangen worden door weer een nieuwe koe.

De film is gebaseerd op een boek van Laura Zigman met de Engelse titel Animal Husbandry, in het Nederlands vertaald als Veemarkt. Het boek dat ik onlangs heb gelezen.

Het verhaal gaat over Jane (30 jaar oud, leuke baan in de televisiewereld en veel ex-vriendjes) en Ray (DE man voor Jane). Ondanks het feit dat Ray al een relatie heeft krijgen Jane en Ray iets samen. Op het moment dat zij samen een flat huren om te gaan samenwonen, wordt het Ray te warm onder zijn voeten en smeert hij hem. Omdat zij allebei bij het zelfde televisie station werken komen zij elkaar vaak tegen. Omdat Jane haar appartement al had opgezet staat zij op straat, maar daar komt de reddende engel Eddie (ook collega) die vraagt of Jane bij hem komt wonen.

In het appartement bij Eddie ontwikkelt Jane de oude koe – nieuwe koe theorie, die zij – met Eddie als studieobject – vervolmaakt.

Omdat ik de film al een aantal keren had gezien (hij is gewoon leuk en met Hugh Jackman als Eddie….. wat moet ik er verder nog van zeggen *zucht*) wist ik al hoe het verhaal zou aflopen en dat was wel jammer. Ik zag ook steeds de hoofdrolspelers uit de film voor me toen ik aan het lezen was. Maar goed het verhaal leest als een trein, je hebt het boek in no time uit en voor de zomer een lekker niet te moeilijk boek. Wat wil een mens nog meer?

Trouwens als je nog Chicklitboeken weet die ik echt een keer moet lezen laat mij het dan weten (als ze op de lijst van Rita staan dan is de kans groot dat ik ze al een keer ga lezen).

2 thoughts on “Gelezen in de maand – augustus”

  1. Chicklit-aanrader:
    Sophie Kinsella – The Undomestic Goddess

    Het verhaal vertelt in een heerlijke setting over hoe het drukke carriëre-bestaan je naar de strot kan vliegen. Met humor, veel humor, en niet al te veel geshop.

  2. @ Esther,

    dank je wel voor de tip. Zal hem om mijn leeslijstje dat ik meeneem naar de bieb zetten.

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com