Gelezen in de maand: januari

Het diepe water / Felix Thijssen

Francine woont al jaren met haar vader Gerard op een boot. Francine’s moeder is overleden toen Francine een paar jaar oud was. En haar vader heeft maar een droom, de wereld over zeilen. Als Francine ouder wordt blijft deze droom sterk aanwezig in het leven van haar en haar vader. Totdat Francine een leeftijd bereikt waarop de droom niet langer realiseerbaar lijkt en misschien wel een beetje raar. Zij probeert onder haar vaders vleugels uit te komen en wil op kamers. En toch blijft haar vaders droom voor haar belangrijk. Francine gaat op zoek naar mogelijkheden om geld bij elkaar te krijgen om die droom toch, voor hem, te realiseren.

Als op een dag Jimmy, een ex-vriendje van Francine, weer in haar leven komt en haar een voorstel doet om snel 5000 euro te verdienen is Francine om. Ze doet de klus. Want hoe moeilijk is het om een tas met geld op te halen in een park en deze ergens anders achter te laten? Dat het midden in de nacht gebeurd maakt het wel extra spannend. Francine houdt er geen rekening mee dat zij drie jongens tegenkomt tijdens haar klus en dat deze jongens haar proberen te verkrachten. Als de jongens de tas met geld zien laten zij haar met rust, nadat zij haar kuitbeen breken en haar nog even in elkaar slaan. Francine wordt wakker in het ziekenhuis en ziet een televisieuitzending over de ontvoering van een jongetje. Ze belt haar vader. Hij is op dat moment de enige die haar kan helpen om het jongetje, dat aan suikerziekte leidt, veilig wel te halen van een boot waarop hij wordt vastgehouden. Als haar vader bij de boot aankomt is het jongetje overleden en staat de politie hem al op te wachten. Haar vader wordt gearresteerd en opgesloten. Francine ontsnapt uit het ziekenhuis maar komt er al snel achter dat haar vader haar hulp nodig heeft. Zeker als blijkt dat haar vader ziek is en niet lang meer te leven heeft.

Francine bedenkt van alles om haar vader vrij te krijgen. Maar eerste moet het losgeld terug en dus gaat zij op zoek naar de drie jongens die het hebben. Het lukt haar om het geld te vinden en op slinkse wijze haar vader vrij te krijgen. Samen met hem vlucht zij naar Frankrijk waar een boot klaarligt om de zee op te gaan. Tijdens deze reis stapt haar vader over boort als hij weet dat zijn leven over is. Francine vaart alleen terug naar de haven. Hier ontmoet zij Max Winter die voor de politie op zoek is naar het losgeld. Dat Max Winter hier ineens opduikt is raar. Als lezer ken je hem niet. Maar als je op zoek gaat naar informatie over de schrijver dan kom je erachter dat deze persoon in meer boeken van de auteur een rol heeft gespeeld.

Een bijzonder spannend boek met soms bizarre gebeurtenissen. Toch zijn deze gebeurtenissen niet zo bizar dat ze ongeloofwaardig worden. Francine is een slimme meid die in de problemen is geraakt en op een originele manier een oplossing hiervoor vindt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com