Gelezen in de maand: juli

Op de valreep van de maand toch nog twee boeken gelezen. Twee boeken met hartjes op de zijkant, daar scan ik op als ik langs de kasten van de bibliotheek loop. Hartjes betekenen namelijk een happy end. Maar niet in dit geval.

De peettante / Carrie Adams
Tessa King, de hoofdpersoon in dit boek, lijkt alles te hebben, een goede baan, leuke vrienden en fijne ouders. Toch wordt zij gestalkt door haar baas, neemt ontslag en gaat op zoek naar zichzelf. Als single vrouw met vrienden waar zij jaloers op is geen makkelijke opgave. Voor vrienden en familie is Tessa de ideale peettante, altijd aanwezig en nooit te beroerd om midden in de nacht op de stoep te staan om te helpen. Maar in plaats van dat het leven van Tessa lachwekkend is, zoals vaak het geval is met chicklit, is het eigenlijk heel treurig en pijnlijk. Ziekte, veel alcoholgebruik, verloren liefdes en moord vullen de hoofdstukken. Nu zou je denken dat dit een boek is dat je niet uitleest omdat het te triets is maar dat is niet het geval. Ergens is het ook wel een heel spannend boek en wil je toch wel weten hoe het afloopt. Niet positief zoals vaak het geval als er hartjes op de zijkant van het boek staan, maar gewoon, het verhaal houdt gewoon op midden in het leven van Tessa. En eigenlijk is dat ook wel prima.

Waarom had ik ook alweer een man nodig? / Claudia Carroll
Wat doe je als je een geweldige carrière hebt in de televisiewereld, veel hele goede vrienden hebt, maar geen man? Juist, je gaat op zoek. Niet naar een one-night-stand, maar een echte man, die nog met je wil trouwen ook. De jurk heb je al uitgezocht, maar die man, waar is die man toch? Amelia Lockwood weet niet mee hoe zij verder moet zoeken, haar biologische klok tikt en dan doet zij iets waarvan haar vrienden de wenkbrauwen optrekken. Amelia gaat op een cursus die haar op basis van marketingprinicpes leert binnen een jaar een man te vinden waar zij mee gaat trouwen. En voor deze cursus moet zij op bezoek bij al haar exen om te leren waar het mis is gegaan. Hilarisch! Maar leert Amelia hier nu iets van of houdt zij vast aan haar oude patroon en vindt zij haar vrienden belangrijker dan haar aanstaande echtgenoot?


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com