Gelezen in de maand – juli

Hoe kluts ik een muts / Nina Killham

Op een cover staat een verrukkelijk venijnig verhaal over voedsel, familie en vreemdgaan. En dat is nu precies waar het boek over gaat. Jasmine March, getrouwd met Daniel en moeder van de 16 jarige Careme. De eerste zin in het boek:

Wat een afschuwelijke manier om de dag te beginnen, dacht Jasmine March, terwijl ze neerkeek op de appetijtelijke minnares van haar echtgenoot die dood op haar keukenvloer lag.

Vanaf het eerste moment weet je dus al dat het erg mis gaat ergens in de loop van het verhaal. Maargoed de ellende is voor Jasmine twee maanden geleden begonnen. Haar kookboeken verkopen niet goed genoeg en ze wordt aan de kant gezet door de uitgever. Haar man krijgt een affaire en haar dochter eet steeds minder en is inmiddels vel over been. Ieder persoon heeft zijn eigen sores en krijgt af en toe een hoofdstuk om hierover te vertellen. Jasmine is grappig en alleen maar met eten bezig, ze is dik maar trekt zich er niets van aan en begint een offensief voor vet. Daniel is bijna 40 en eigenlijk een slappe … , hij laat zich verleiden, heeft veel aan te merken op zijn vrouw maar zegt het niet, wil wel lekker eten maar doet het niet, nee Daniel is gezond. Careme is een verwend nest dat niets met haar ouders te maken wil hebben, haar moeder vindt ze lelijk en dik en dat is de reden dat zij niet eet. Stel je voor dat je net zo wordt als je moeder.

Opm zich wel een grappig boek, leest lekker weg. Het wordt alleen aan het einde een beetje ongeloofwaardig, na de moord zeg maar.

Gebruikt beeldmateriaal is afkomstig van Flickr – Wobbly Tart van Dr Graig

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com