Gelezen in de maand: juni

En wat was ik blij met de toevoegingen van de bibliotheek aan Netlibrary. Heb meteen 8 boeken geleend waarvan al 3 uitgelezen.

Jacoba, dochter van Holland / Simone van der Vlugt

Na het zien van de Tudors op televisie was ik helemaal in de mood voor dit boek. Het verhaal gaat over Jacoba van Beieren (1401-1436) en de Hoekse en Kabeljouwse twisten. Als het verhaal begint is Jacoba gelukkig getrouwd met Jan van Touraine. Als hij overlijdt en ook de vader van Jacoba het leven laat staat haar wereld op zijn kop. Ze wordt gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen en uitgehuwelijkt aan haar neef Jan IV van Brabant. Deze echtgenoot heeft niet het beste met haar voor en Jacoba vlucht naar Engeland. Zij probeert haar huwelijk bij de paus ongeldig te laten verklaren zodat zij kan trouwen met Humphrey van Gloucester. Maar zelfs zonder die verklaring van ongeldigheid krijgt zij het voor elkaar om met Humphrey te trouwen en trekken zij samen ten strijde in haar gewesten. Niet lang daarna laat hij haar in de steek en Jacoba geeft haar strijd op. Ze geeft zich over en wordt gevangengezet in Gent. En daar eindigt het verhaal. Een mooi verhaal dat op een bijzondere manier door Simone van der Vlugt is opgeschreven.  Absoluut een aanrader.

Coraline / Neil Gaiman (e.a.)

Een nogal vaag verhaal waarvan ik mij nog steeds afvraag, heb ik iets gemist, een diepere laag of betekenis. Het verhaal gaat over Coraline die pas verhuisd is naar een huis net veertien deuren. Een deur gaat niet open en als Coraline haar moeder ernaar vraagt zegt die dat achter de deur een blinde muur zit. Coraline gaat op onderzoek uit en vindt achter de deur een gang en komt zij terecht in haar eigen wereld maar dan net anders. Haar andere moeder (zoals de dame zich noemt) lijkt sprekend op Coraline’s moeder maar heeft geen ogen maar knopen. Ook is zij zo aardig voor Coraline en doet zij er alles aan om haar daar te houden. Coraline ontsnapt om erachter te komen dat haar echte ouders zijn verdwenen. Zij moet die andere wereld weer in om ze te redden. En daar maakt zij vreemde dingen mee en ontmoet vreemde wezens.

De wreker / Sebastian Fitzek

Weer een thriller die ik superspannend vond en dus in no-time uit had. Het verhaal gaat over Robert Stern (advocaat en een aantal jaren geleden zijn zoontje verloren) en Simon (een 10-jarig jongetje dat claimt een aantal mensen te hebben vermoord en zelf binnenkort doodgaat vanwege een hersentumor). Deze twee mannen worden samengebracht door Carina (verpleegster van Simon en ex van Robert). Het verhaal gaat over re├»ncarnatie, wraak, kinderporno en pedofielen. En hoe dat allemaal bij elkaar komt…. daar kun je het beste het boek voor lezen. Ik kan het gewoon niet zo spannend samenvatten zonder al te veel te verklappen. Een boek om tijdens de vakantie zeker mee te nemen naar het strand.

2 thoughts on “Gelezen in de maand: juni”

  1. is de netlibrary eigenlijk landelijk of heeft iedere bibliotheek een eigen deel? dus is de uitbreiding voor iedere bibliotheekbezoeker waar dan ook beschikbaar?
    ik wil voor de vakantie een ereader kopen ( waarschijnlijk een Samsung / Selexys, hoewel de veel goedkopere Nook ook interessant lijkt) en hoopte al dat de bieb meer te lenen zou hebben. laatste keer dat ik in Utrecht keek, was het nog niet veel.

  2. @ Jeroen,

    volgens mij is het landelijk maar maar een paar bibliotheken doen mee. Wat ik heb begrepen van de Nook is dat je in NL geen boeken bij B&N kan kopen of was je dat niet van plan?

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com