Gelezen in de maand – maart (of toch niet)

The Friday Night Knitting Club / Kate Jacobs
Gister heb ik een aantal boeken uit de openbare bibliotheek van Rotterdam gehaald, waaronder bovenstaande titel. Vanmorgen vroeg stond ik te wachten op de trein en begon te lezen in het boek. Tenminste, dat dacht ik. De eerste pagina was een voorwoord over een oorlog in Afghanistan….. misschien ben ik nog niet helemaal wakker. Achterkant lezen, binnenin het boek bladeren. En ja hoor. Het boek waarvan ik dacht het te hebben geleend is niet het boek in mijn handen. De kaft wel, maar de binnenkant (niet geheel onbelangrijk) niet! He bah, ik baalde enorm. Ik heb een poging gedaan om in het boek te beginnen, maar het was niet wat ik wilde, dus ben ik hier snel mee opgehouden.

Vanmiddag direct naar de bieb teruggegaan en uitgelegd wat mij was overkomen. Gelukkig had de bieb twee exemplaren van dit boek. Alleen degene die ik gister leende was stukken kleiner en dus veel handiger voor in de trein. Ik heb nog even gekeken bij het boek dat ik niet wilde lezen maar waarvan ik wel de binnenkant had gezien, gewoon even checken of de vergissing eenvoudig op te lossen was. Maar nee, het boek dat ik niet wilde lezen stond in de bieb en die binnenkant was de binnenkant die het behoorde te zijn.

Ik wens daarom vanaf deze plek de openbare bibliotheek heel veel succes bij het oplossen van het mysterie. Ik denk overigens dat de meneer op de eerste etage nu al reikhalzend uitkijkt naar dit avontuur, tenminste zo kwam hij op mij over. Hij hoopte bijna op een veelvuldige vergissing waarbij veel kaften van boeken met elkaar verwisseld waren. Je zou bijna hopen dat hij op zijn wenken wordt bediend. Jammer dat ik nooit zal horen hoe dit is afgelopen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com