Gelezen in de maand: november/december

Mannen die vrouwen haten / Stieg Larsson

Veel mensen zijn mij al voor gegaan en van de verhalen die zij mij vertelden begreep ik dat het moest gaan om een wel heel bijzonder boek en dat de kans bestaat dat ik naar de bibliotheek zou rennen om de overige delen uit de Millennium serie te halen. Nu lees ik wel vaker boeken van Scandinavische schrijvers en deze bevallen mij meestal erg goed. Toen ik mijn ereader bij Bol kocht zat dit boek er bij en dit werd het tweede boek dat ik met de ereader las.

Ik denk niet dat ik hoef te vertellen waar het boek over gaat maar ik wil wel iets zeggen van wat ik er van vond. Ik vond het wel aardig. Het was niet een boek dat ik niet weg kon leggen. Het was wel een spannend verhaal. De personages deden mij wel iets, zeker Lisbeth Salander. En ook Mikael Blomkvist vond ik wel aardig. En dus heb ik het boek wel met plezier gelezen. De overige delen zal ik vast ook wel lezen. Maar het is niet zo dat ik vind dat dat nu meteen direct onmiddellijk moet. Als ik op Google zoek dan zijn de recensies eigenlijk alleen maar positief en spreken sommige mensen zelfs van een hype. Het boek ligt ook al voor 10 euro bij de AH dus dat zegt ook wel iets. Misschien ben ik verwend en lees ik teveel mooie, en ook, spannende verhalen, waardoor ik niet snel tevreden of lyrisch ben. Maar in het geval van Stieg Larsson’s eerste deel uit de Millennium serie kan ik alleen maar zeggen dat het wel oké was.

2 thoughts on “Gelezen in de maand: november/december”

 1. maar OK is toch OK. dan heb je een goed tijd gehad, die je weerhield van stom TV kijken 😉
  ik vond het een goed boek, vooral omdat ik de onderliggende thema’s en verhaallijnen als: wat heeft een verschrikkelijke jeugd voor invloed op mijn leven (Salander), hoe kan ik heel autonoom leven ( Salander en Blomquist), hoe betekenisvol is mijn leven ( Blomquist en Salander), hoe kan ik van iemand houden zonder haar / hem te claimen ( Blomquist) wel heel interessant vond. En hij kan goed schrijven. Hoewel een beetje korter had wel gekund.

 2. @ Jeroen,

  zeker, televisiekijken is ook zoiets. Overigens zijn er wel erg goede series op de buis momenteel. Maar die neem ik op zodat ik de reclame kan overslaan.
  De thema’s en verhaallijnen zijn uiteraard heel belangrijk, maar ik vind bijvoorbeeld in de boeken van Herbjørg Wassmo (geen thrillers) deze veel mooier uitgewerkt. En de boeken van Arto Paasilinna vind ik spannender.

  Had geen problemen met de lengte van het boek, misschien ook omdat ik het gewicht niet hoefde te tillen 🙂

  M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com