Gelezen in de maand – oktober

Ladies who lunch / Linda Francis Lee
Eigenlijk is ze heel erg, de hoofdpersoon, te erg eigenlijk, maar daarom ook wel weer grappig. Fredericka Mercedes Hildebrand Ware is de hoofdpersoon in dit boek en met zo’n naam moet je ook wel lid zijn van de Junior League of Willow Creek (Texas). Deze League bestaat uit welgestelde dames die alleen door voorgedragen te worden lid mogen worden van de league. Rijke dames dus die allerlei regeltjes hebben en namen ook, vooral voor mensen die niet zijn zoals zij. Zoals bijvoorbeeld de NC (uitspreken als Nancy) voor de mensen met No Class, of BLS (Blue Light Special) voor mensen die de tanden zo bleken dat zij blauw lijken.

Alles lijkt Frede (zo mogen vrienden Fredericka noemen) mee te zitten. Gelukkig voor de lezer is dit niet het geval. Frede’s man gaat namelijk vreemd en steelt haar geld, waarna hij haar ook nog eens het huis uitzet. Tijd voor een advocaat dus. Maar aangezien Frede’s man ook advocaat is kan niemand in Willow Creek haar helpen. Tenminste…. de met goud omhangen buurman, waar niemand iets mee te maken wil hebben is ook advocaat. Als Frede uiteindelijk bij hem aanklopt wil hij haar zaak aannemen. De tegenprestatie, zorgen dat zijn vrouw wordt opgenomen in de Junior League.

En toch vraag je je bij het lezen continu af, dit gebeurt in het echte leven toch niet… en toch denk je…. ja er zijn vast mensen zoals Frede, dat kan gewoon niet anders. Het is maar goed dat zij niet weten hoe hard ik om ze zou lachen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com