Gelezen in de maand – september

De troost van een vroegtijdig vertrek / Haven Kimmel
De reden om dit boek uit de bibliotheek mee te nemen. Er stonden er 5 van in de kast. Ik dacht dat het daarom wel een goed boek moest zijn, waarom zou de bieb er anders zoveel van aanschaffen?

Het was geen slecht boek maar ook niet heel goed. Al moet ik zeggen dat het aan het einde het verhaal wel spannender wordt en het boek daarom moeilijk weg te leggen is. Het verhaal gaat over Langston Braverman die wegloopt uit haar laatste literatuurtentamen en terugkeert naar haar ouderlijk huis. Als zij aankomt in het stadje waar hij ouders wonen is iedereen een rouw vanwege de plotselinge dood van een jeugdvriendin van Langston. In het eerste deel van het boek lees je over Langston, hoe zij zich voelt, hoe zij in haar ouderlijk huis weer een plek moet veroveren. Ook maak je kennis met Amos Townsend, een geestelijke in het stadje. Zijn levensverhaal lees je in deel een. Deel twee van het boek gaat over hoe het allemaal zo gekomen is. In dit deel spelen ook de twee kinderen van de overleden jeugdvriendin een rol. Zij worden namelijk toegewezen aan de zorg van Langston. Dat zij hier niet op zit te wachten wordt snel duidelijk. Langston wil maar een ding en dat is aan haar roman schrijven, het liefst zonder gestoord te worden.

Kimmel slaagt er in om de sfeer in het stadje te omschrijven en ook met de gevoelens van de hoofdrolspelers in het verhaal heeft zij geen moeite. Het verhaal is grappig en verdrietig tegelijk en kon mij alleen aan het einde boeien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com