Harper Collins en Random House

Gister verscheen op Nu.nl het bericht dat twee grote uitgeverijen in het engelse taalgebied boeken doorzoekbaar maken. Deze twee uitgeverijen zijn Harper Collins en Random House. Beiden hebben een geheel eigen manier om de gebruiker kennis te laten maken met de nieuwe dienst.

Random House laat een kort introfilmpje zien dat op zich heel duidelijk is maar geeft weinig informatie over welke boeken nu precies doorzoekbaar zijn. Harper Collins geeft eerst een tekstuele uitleg (vraag en antwoord) en daarna een aantal auteursnamen die al in het bestand zijn opgenomen, zoals bijvoorbeeld Isabelle Allende. Beide uitgeverijen maken het mogelijk om een gevonden boek op een website of blog te plaatsen door middel van het kopieren van een html-tekst.

De uitgeverijen willen hiermee zorgen voor meer verkoop van boeken. Dit begrijp ik nog niet helemaal. Want als je een heel boek via een website kan lezen, waarom dan nog kopen? Oke het lezen vanaf een scherm is niet optimaal maar het kan wel.

Het plaatsen van het boek van Isabelle Allende geeft in de preview van de post geen fouten maar in de gepuliceerde versie gaat de vormgeving van mijn blog om zeep (overigens net als bij YouTube filmpjes). Ook het plaatsen in de sidebar wil niet werken.

Via: nu.nl

2 thoughts on “Harper Collins en Random House”

  1. Je kunt om het ‘object’ heen een tabelletje bouwen… dan ziet het er misschien wel goed uit? Heb ik ook met YouTube filmpjes.
    Overigens denk ik dat het digitaal aanbieden van het hele boek niet perse de verkoop van de papieren versie in de weg hoeft te zitten. Als je echt door een boek gegrepen wordt, wil je het toch gewoon kopen….

  2. @ kattebelletje,

    dank je voor de tip. Zal het binnenkort een keer uitproberen. En ja een boek kopen… dat is natuurlijk altijd het allerleukste om te doen 🙂

    M.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com