Jij lijkt helemaal niet op iemand die in een bibliotheek werkt

Op de BDI had ik al het idee dat ik niet helemaal pastte binnen het idee dat men had van mensen die in een bibliotheek werken. Ik zag er uit als een soort punker, zwarte kleren, veel oorbellen (heb nog steeds 18 gaatjes in mijn twee oren) en heel kort haar. In de afgelopen jaren ben ik iets braver geworden maar voor mijn gevoel pas ik nog steeds niet echt in het beeld (gelukkig maar).

Maar wat is het stereotype dan van iemand die in een bieb werkt…… jaja ik weet het brilletje, knotje, niet al de vrolijke vrouw. Eigenlijk is er nog nooit echt onderzoek gedaan naar de impact van die vooroordelen en stereotypen. Tot nu.

Ruth Kneale schrijft al jaren op haar weblog over dit onderwerp en nu is er ook een boek – You Don’t Look Like a Librarian Shattering Stereotypes and Creating Positive New Images in the Internet Age.

youdontlooklikealibrarianLibrarian stereotypes have persisted for generations, yet their practical impact has rarely been studied. How pervasive are such stereotypes in the digital era, how are they changing, and how do they affect our daily work, our careers, and the future success of the profession? What can we do to defeat tired old perceptions and create positive new images?

Het boek is te bestellen via InfoToday voor nog geen $30.

2 thoughts on “Jij lijkt helemaal niet op iemand die in een bibliotheek werkt”

  1. En nu….. lang haar, geen oorbellen???? Donker of blond??

    Onvindbaar

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com