Kinderboeken 2.0

Toen ik jaren geleden keuzevakken moest kiezen op de bibliotheekopleiding vond ik dat niet zo heel moeilijk. Een mogelijkheid was namelijk het vak kinderboeken. En wat ik ook allemaal van te voren had gedacht over het vak, het viel vies tegen. Niet omdat het vak niet leuk was, of de docent vervelend. Nee, ik moest mij ineens gaan verplaatsen in peuters, kleuters en tieners om zo te bedenken of een boek wel of niet zou aanslaan. Zoals iedereen inmiddels weet heb ik na het volgen van het vak nooit meer iets met kinderboeken gedaan maar mocht het er ooit nog van komen dat ik in een openbare bibliotheek ga werken dat wil ik dat alleen doen als ik op de jeugdafdelding terecht kom.

Een leuk initiatief dat ik dan zeker zou introduceren is het maken van podcasts over kinderboeken. Net als de site Just One More Book!!


Opgenomen in hun favoriete coffeeshop praten Andrea en Mark met auteurs en over kinderboeken. De podcasts zijn te beluisteren via de website of via iTunes. De podcasts duren 5 tot 30 minuten en bevatten reviews en interviews. Al vanaf de zomer van 2006 zijn zij bezig en de lijst met entries en categorieen is daarom enorm. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen als je iets doet met kinderboeken, of als je het gewoon leuk vind om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws in kinderboekenland.

One thought on “Kinderboeken 2.0”

  1. Wat mij betreft ben je zo welkom op onze jeugdafdeling, maar ik ga er helaas niet over…

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com